Prostreno.cz

Sladký jablečný nákyp

Nákyp s jablky, ciderem a rozinkami.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 727 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy27g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 ml jablečného cideru
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžíce koření - badyán a hřebíček
  • 100 g sultánek
  • 1/2 ks pomeranče - nastrouhaná kůra
  • 400 g bílého pečiva
  • 4 ks vajec - rozšlehaných
  • 3 ks jablek
  • 50 g másla
  • Na posypání
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Jablečné víno, cukr, koření, sultánky a pomerančovou kůru povařte 5 minut v rendlíku.
  2. Pečivo nakrájejte na malé kousky, dejte do zapékací misky, promíchejte s připraveným vínem, přikryjte a nechte přes noc v lednici.
  3. Máslo rozehřejte ve velké pánvi a na másle poduste jablka nakrájená na plátky - na mírném ohni 3 - 4 minuty, jablka nechte vychladnout.
  4. Předehřejte troubu na 175 °C.
  5. Na pečivo v zapékací misce rozprostřete jablka, posypte skořicí, přelijte vejci a pečte 30 - 40 minut.
  6. Horký nákyp posypte moučkovým cukrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,20g
  • Sacharidy:

    449,36g
    • Cukry:

      278,80g
  • Tuky:

    96,12g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Sorbet ze sušených brusinek

(14 hlasů)
3h a 35min
444 kJ

Citrónový koláč

(22 hlasů)
1h a 5min
825 kJ

Hrušky s čokoládovou polevou

(20 hlasů)
20min
533 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

hedvika
13.06.2016
verrca
27.04.2016
heenna
25.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Sladký jablečný nákyp

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat