Prostreno.cz

Bramborový krém s hruškou

Sytá bramborová polévka s plátky hrušky.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 644 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks pórku - nakrájený
  • 1 ks česneku
  • 1 ks ančovičky
  • 1.2 l zeleninového vývaru - nebo kuřecího
  • 500 g brambor
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 150 ml smetany
  • 1 ks hrušky - nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce oleje - na grilování hrušky
  • K podávání
  • 1 balení toastů
  • Na ozdobu
  • 1 lžička petrželkového pesta

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájený pórek a nakrájený česnek, přidejte nasekanou ančovičku (kdo nemá rád vynechá) a míchejte 5 minut.
  2. Přidejte vývar, oloupané, nakrájené brambory a tymián. Přiveďte k varu a přikryté vařte 15 - 20 minut. Odstraňte snítky tymiánu. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Plátky slaniny uložte na plech s pečícím papírem a pečte 7 - 10 minut, do křupava.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, vmíchejte smetanu a dochuťte podle chuti.
  5. Předehřejte stolní gril na vysokou teplotu, plátky hrušek lehce potřete olejem a grilujte přibližně 30 sekund z každé strany.
  6. Polévku podávejte s plátky hrušek, nakrájenými plátky slaniny a pestem, můžete podávat s tousty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,50g
  • Sacharidy:

    150,80g
    • Cukry:

      19,36g
  • Tuky:

    335,90g
  • Vláknina:

    23,10g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
144 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
198 kJ

Čočková polévka

(27 hlasů)
50min
423 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém s hruškou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat