Prostreno.cz

Staňte se lepším kuchařem. Naučte se v sobě prohloubit kuchařské vnímání

Být lepším, empatičtějším a mnohem zdatnějším kuchařem? Stačí jedna jediná věc – a už nikdy nepřipravíte jídlo jako dřív. To nové bude pestřejší a dovedené do detailů. Co za tajemství tohle dokáže?

Když zavřete oči a začnete jíst jídlo, cosi se změní. Pokrm zapojí všechny vaše smysly a najednou to celé chutná nějak jinak. Bingo! Jídlo ve tmě je tím, co dokáže prohloubit vaše kuchařské vnímání! Co získáte?

Denise Linn, americká odbornice na reinkarnaci a duchovno, říká, že tím, že poobědváte nebo povečeříte ve tmě, se nejen dotknete svých vnitřních zdrojů a probudíte další smysly, ale budete sdílet svůj zážitek se zrakově postiženými.

Pozvěte hosty

Více porozumíte, budete solidární s lidmi, kteří mají jiné schopnosti. Kromě toho probudíte svůj šestý smysl a psychické vnímání, abyste se zharmonizovali s pokrmem – to vše bez použití zraku. Takový malý experiment, že? Hurá na něj. Ptáte se, jak vytvořit jídlo slepých?

Zatemněte místnost. Můžete vaření pojmout trochu mysticky a počkat si třeba na úplněk. Pak nechte okny prosvítat pouze svit měsíce. Atmosféra bude kouzelná!

Je to zábava!

Nejprve se zaměřte na pokrmy jednoduchých kombinací, byť by se jednalo o ovoce a zeleninu nakrájenou na plátky. Poté se můžete soustředit i na složitější variace. Předem si však rozmyslete, na co se cítíte. Nedávejte si příliš ambiciózní cíle. Vařit bez zraku není jednoduché! Raději zvolte hlavní chod, který máte prověřený zkušenostmi a v podstatě ho vaříte téměř „po slepu“. Hotovo? Pak máte splněnou pouze část úkolu.

Něco jako poukaz na zážitek

Důležité je i posazení hostů a jejich následné obsluhování. Nic nezkazíte, když poučíte hosty o tom, aby si každé z jídel osahali rukama a teprve poté se rozhodli, jak a čím jej budou konzumovat. Může to být velká zábava, ovšem dopředu počítejte s tím, že ubrus čistý nezůstane. A taky se zvýší spotřeba ubrousků.

U samotné konzumace si s přáteli povídejte, co cítíte, vnímáte, doplňujte si informace o chuti i vůni jídel. Uvidíte, třeba vás to natolik nadchne, že si to někdy zopakujete. Po tomto speciálním a neobvyklém zážitku se totiž vaše stolování navždy změní.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat