Prostreno.cz

Zářivá pleť skoro jako v těhotenství. Co pro to musíte udělat

Zářivou pleť v těhotenství a jakousi „jiskru“ ve tváři způsobuje nárůst hormonů v těle nastávající maminky. Právě ony stojí za tak úžasnou proměnou, která mnohdy trvá celých devět měsíců. Závidíte všem „čekatelkám“? Nemusíte! Můžete vypadat stejně dobře – a bez pozitivního těhotenského testu! Pusťte do svých žil kyslík!

Pleť jako ze škatulky? Není problém. Dobrou zprávou je, že nepotřebujete otěhotnět, abyste dosáhli úžasně vypadající a vypnuté pleti. S několika jednoduchými rutinami může snadné dosáhnout oslnivé pokožky – bez nošení těhotenských šatů!

Pravidelně obrušujte

Peeling se stále skloňuje ve všech pádech. Odstranění nadbytečných odumřelých buněk vaší pleti uleví a zároveň jí dodá „těhotenskou záři“. Kromě zakoupených exfoliačních gelů můžete použít kombinaci olivového a kokosového oleje s trochou cukru. Jen nezapomeňte vyčistit váš obličej víc než dvakrát týdně. Příliš mnoho péče pleti může spíš ublížit.

Zajistěte kyslíkovou infuzi

Zvýšení příjmu kyslíku a zlepšení krevního oběhu napomáhá tomu, že pokožka doslova prokoukne. Toho lze dosáhnout díky pravidelnému cvičení, které není dobré pouze pro vaši pokožku, ale i pro celkové zdraví.

Konzumujte ovoce a zeleninu

Je to určitě skvělý nápad, abyste konzumovali více ovoce a zeleniny. Jedno i druhé obsahuje vitaminy a minerály vhodné pro vaši pleť. A co víc, dokonce i antioxidanty bojující proti volným radikálům. Jakmile se těchto nezvaných návštěvníků zbavíte, bude vaše kůže vypadat jasně a zdravě. A taky mladistvěji.

Volné radikály totiž poškozují kožní buňky, takže přispívají k mnohem rychlejšímu stárnutí pleti. Už běžíte do obchodu pro porci zdraví? Rozhodněte se pro organické ovoce a zeleninu, abyste zabránili zavádění toxických a kůži poškozujících chemikálií do vašeho těla.

Využijte sílu slunce

I když je pravdou, že slunce může urychlit stárnutí pokožky a zvýšit riziko vzniku rakoviny kůže, ve skutečnosti ji zatraktivňuje – pokud ho není moc. Je jasné, že v zimě si ho člověk moc neužije, proto zvažte používání nějakého dobrého opalovacího mléka. Snažte se však vybrat přípravek jen o tón tmavší, než je vaše skutečná barva. Zajistíte tak realistické výsledky.

Vyhněte se stresu

Být neustále ve stresu? To v pokožce způsobuje zmatek, který se projevuje zašedlosti, únavou i náchylností ke vzniku vrásek. Snižte hladinu stresu meditací, masážemi nebo při poslechu hudby.

Usmívejte se

V neposlední řadě se častěji smějte. Prokrvíte tak svoji pokožku, která dostane zdravou a atraktivní barvičku – skoro jako v těhotenství.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat