Prostreno.cz

Při ekzému nestačí jen masti. Pomůže i změna životního stylu

Najít ten správný lék na nepříjemný ekzém bývá problematické. Řešení se může skrývat i za změnou životního stylu, ale účinnou pomoc nabízejí i přírodní a domácí léky. Co se takhle obrátit třeba na ovesné vločky?

Ekzém trápí jak dospělé, tak děti. Je to stav, který se u každého liší, avšak společným jmenovatelem je suchá a šupinatá kůže, zarudnutí pokožky a úporné svědění. Následuje dráždění a škrábání, které způsobuje poškození kůže, krvácení a infekci. Ekzém není nakažlivý, ale při jeho opakovaném výskytu byste měli navštívit lékaře. Mnoho léků na předpis způsobuje řadu nežádoucích účinků, proto v první řadě vyzkoušejte ty na přírodní bázi.

Změna životního stylu

Jedním z prvních kroků při léčbě ekzému je detailní pohled na současný životní styl. Často jsou to banální věci, které nepříjemnou vyrážku mohou způsobit. Obtížnější je však tento spouštěč identifikovat. Skryté nebezpečí může číhat v běžných potravinách nebo situacích. Všímejte si detailně, v jaké situaci se ekzém objeví.

Pokožka s ekzémem

Na takto postiženou pokožku vždy používejte pouze přírodní a uklidňující krémy a výrobky. Vyhněte se všemu, co obsahuje nějaké chemikálie. Kůži očišťujte jemným a neparfémovaným mýdlem. Pozornost byste měli věnovat také pracím prostředkům, které mohou obsahovat dráždivé látky.

Vyzkoušejte přírodní léčbu

Kokosový olej je univerzálním lékem téměř na vše a pomůže vám i v boji s ekzémem. Tento přírodní olej pomáhá zmírnit svědění pokožky a tlumí bolest spojenou s podrážděnou kůží. A co dalšího je nesmírně užitečné?

Jednoduchý a tradiční přípravek pro ošetření ekzému najdete ve své spižírně. Ano, jsou to ovesné vločky. Obsahují protizánětlivé sloučeniny, které snižují svědění kůže a mírní zarudnutí. Připravit si můžete například koupel. Dejte ovesné vločky do starých punčoch a nechte v teplé vodě vylouhovat. Použít můžete i kaši, která se přikládá na postižená místa. Že vločky doma nemáte? Nevadí, poohlédněte se po jojobovém oleji. Ten výborně hydratuje pokožku a má uklidňující účinky. Vyzkoušejte masáž tímto olejem. Zmírníte tak svědění, předejdete škrábání a poškození pokožky. Nutno dodat, že ekzém se dá léčit i zevnitř, a to probiotiky, která blahodárně působí ve střevech.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat