Prostreno.cz

Popraskané paty v domácí péči

Nejsou vaše paty tak docela v kondici? To si žádá zásah banánu, avokáda a kokosového oleje. Ovšem i cibulová šťáva a mléko s medem se jeví jako spásné východisko situace!

Popraskané paty jsou poměrně častým problémem, který ale hodně lidí začíná řešit až tehdy, když se blíží sezona odhalených bot. A to je špatně! S kosmetickým nešvarem, k němuž jsou podle dermatologů náchylnější více ženy oproti mužům, je třeba zatočit ihned, jak se objeví. Jenže co na suché a drsné paty platí? Zde je pár osvědčených zbraní!

Ovocná maska slibuje prima účinky

Ovoce obsahuje nejen vitaminy a minerály, ale i cenné sloučeniny i enzymy, jež mohou změkčit ztvrdlou kůži, aniž by poškodily zdravé tkáně. Připravte si pastu z jednoho banánu, poloviny avokáda a trochy kokosového oleje, kterou v ideálním případě necháte působit čtvrt hodiny. Po uplynutí této doby smyjte všechny pozůstatky vlažnou vodou a použijte hydratační krém. Pravidelným opakováním se stav vašich nohou výrazně zlepší.

Mléko s medem jako další možnost

Egyptská královna Kleopatra se v této směsi koupala, neboť věřila tomu, že mléko s medem ji zajistí hebkou a zářivou pokožku. Jedna z nejkrásnějších panovnic všech dob se v tomhle vůbec nemýlila! Jenže tato metoda dokonale funguje i na vlasy a popraskané paty. Zkuste si tedy nachystat lázeň ze dvou šálků mléka a polovičního množství včelího produktu. Jakmile v ní smočíte chodidla a vyčkáte deset minut, začnou se dít velké věci. Finální masáž za účelem lepší absorpce výživných složek maximalizuje účinnost.

I cibule je překvapivým zlepšovákem

Tradiční kuchyňská ingredience, o jejímž původu historici dodnes živě spekulují, svede divy i v situacích, ve kterých byste to možná nečekali. Víte, že pravidelné potírání pigmentových skvrn rozkrojenou čerstvou cibulí vede k jejich pozvolnému zesvětlování? Potravina štiplavé chuti naložená v Alpě zase omezuje tvorbu lupů, což se vám také může hodit. Pozor, tím schopnosti oblíbeného ochucovadla zdaleka nekončí. Už naše babičky přísahaly na to, že ošetřování pat cibulovou šťávou přinese výsledky v podobě měkké a hebké pokožky, na niž je radost pohledět. Inspirujete se?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat