Prostreno.cz

První pomoc při svědění očí

Oči jsou oknem do duše. Jenže co když pálí a svědí? Použijte osvědčené obklady z domácích zásob a ulevte jim. Za pár minut se budete cítit mnohem lépe!

Prach, pyl i změna počasí a klimatizace. Na oči denně číhá mnoho nástrah, se kterými se musí vypořádat. Pokud si je zrovna mnete, potýkáte se s otoky, začervenáním, citlivostí na světlo nebo bolestí, na nic nečekejte a sáhněte po těch správných pomocnících. Které to jsou?

Ledový obklad

Lokální použití ledových zábalů zmírňuje svědění a podráždění očí. Balíček mražené zeleniny zamotejte do čisté utěrky a tu si přiložte na oči. Nechte zhruba 2 minuty působit a sundejte. Tento postup je vhodné opakovat dva až třikrát denně.

Plátky okurky

Okurka obsahuje antioxidanty, má schopnost uklidňovat podrážděnou pokožku a zároveň snižuje otoky. Vyzdvihnout se musí i její příjemný, chladivý účinek, který očím dělá nesmírně dobře. Nakrájejte okurku na kulaté plátky, přiložte na zavřené oči a pár minut relaxujte. V průběhu dne proceduru ještě jednou či dvakrát zopakujte.

Aloe vera

Aloe vera zánětu a podráždění očí nedává šanci. Zmíněný sukulent si poradí jak se začervenáním kukadel, tak i svěděním. Rozřízněte list aloe, vyškrábejte gel a smíchejte ho s trochou studené vody. Do této směsi namočte dva kosmetické tamponky a přiložte je na oči. Nechte je působit 10 až 15 minut. V ideálním případě ozdravnou kúru podstupte třikrát denně.

Čajové sáčky

Látka přítomná v zeleném čaji zlepšuje zánět očí a poskytuje úlevu od svědění a suchosti. Použité čajové sáčky nechte vychladit a šup s nimi na oči. Odpočívejte asi tak 15 minut a těšte se z výsledků. Zmizí otoky i podráždění. Čajový obklad je zároveň užitečný i při léčbě zánětu spojivek a jiných očních nemocích.

Syrové brambory

Báječná vlastnost brambor? Pyšní se glykoalkaloidy s protizánětlivými vlastnostmi. Proto lokální aplikace brambor může pomoci snížit svědění a otok očí. Syrové brambory nakrájejte na tenké plátky a nechte je 15 minut působit na potřebných místech. Postup opakujte do zlepšení stavu, asi tak dvakrát až třikrát denně.

Růžová voda

Ano, i růžová voda má protizánětlivé a hydratační vlastnosti a ti, kdo ji alternativně používají jako oční kapky, na ni pějí pochvalné ódy. Když do ní ponoříte kosmetické tamponky a necháte 15 minut působit, získáte ozdravný obklad.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat