Prostreno.cz

Ananasový džus posiluje imunitu a navodí dobrou náladu

Bojíte se o své zdraví, protože vaše obranyschopnost není tak docela ve formě? Dejte si sklenku ananasového džusu! Ta přispěje k ochraně proti bacilům, přičemž normalizuje tlak a rychle zažene stres.

Milujete ananasový džus? Pak se radujte! Studie za studií potvrzuje, že nabízí nespočet zdravotních výhod, a to v každém doušku. Které si v této těžké době budete cenit nejvíc?

Podpora imunity a utlumení zánětů

Ananas je doslova napěchovaný vitaminem C, který pomáhá zvyšovat hladinu granulocytů v krvi. To jsou bílé krvinky, jejichž úkolem je boj proti virům a bakteriím. Ovšem nabízí také vysoký podíl esenciálních i neesenciálních mastných kyselin, různých antioxidantů a vitaminu A, díky čemuž je schopný utlumit i chronický zánět.

Důkladná očista těla

Vzhledem k tomu, že je uvedený plod i jeho nektar nabitý proteolytickými enzymy, funguje jako báječný detoxikační prostředek, který alkalizuje nejen metabolismus, ale i celé tělo. Čím častěji ho budete konzumovat, tím harmoničtější prostředí ve vašich útrobách bude, domnívají se odborníci.

Vzpruha pro mozek i lepší nálada

Toto exotické občerstvení prospěje i hlavě, konkrétně tedy mozkovým funkcím. Je to zásluha přítomných vitaminů skupiny B, které zároveň tlumí stres a snižují napětí. Ve zlepšování vašeho psychického rozpoložení jim pomůže i aminokyselina tryptofan, neboť zasáhne do produkce šťastného hormonu serotoninu.

Normalizace tlaku 

Při každé návštěvě obchodu vám v dlouhé frontě stoupne krevní tlak? O důvod víc, proč si dávat tento cizokrajný džus. Jedna sklenka vám zprostředkuje přibližně 195 mg draslíku, což je minerál, který tlak normalizuje. Už asi chápete, proč je tolik doporučován lidem s arteriální hypertenzí, že?

Záruka plodnosti? Prý ano

Složení jmenovaného drinku dle názoru odborníků zvyšuje šance na početí. Máte-li tedy rodičovské ambice, je pro vás správnou volbou. Zároveň usnadňuje hubnutí, představuje prevenci rakoviny a omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob. Prospívá však i zraku, přičemž příznivě působí na dentální zdraví.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat