Prostreno.cz

Antistresová snídaně v podobě optimistických vajíček

Jak do nového dne vkročit s úsměvem na rtech? To je přece jednoduché! Dejte si vajíčka, avokádo nebo kiwi. Jejich optimistické účinky poznáte bezprostředně po konzumaci!

Už s prvním zazvoněním budíku vás přepadne špatná nálada? Žádný div, když si představíte dlouhou cestu do práce, naštvaného šéfa i hromadu úkolů, kterou musíte do oběda stihnout. A do toho všeho navíc to ošklivé počasí! Co kdybyste proti stresu a splínům zabojovali ještě v pyžamu, a to skvělou a  vyváženou snídaní? Tyto potraviny vám dodají optimismus!

Avokádo jako exotický zprostředkovatel radosti

„Avokádo je lahodné a univerzální, přičemž platí za nutričně komplexní jídlo,“ vychvaluje výhody tohoto plodu americká dietoložka Maya Feller s tím, že jeho obsažený vitamin B podporuje produkci neurotransmiteru serotoninu, který harmonizuje duševní rozpoložení. Pomyslnou ruku k dílu ovšem přidá i přítomný hořčík, jež slouží jako spolehlivý tlumič nervozity. Avokádo si můžete nakrájet na tenké plátky, které naskládáte na krajíc celozrnného chleba. Spolu se solí a pepřem vám tohle občerstvení jistě zachutná!

Vydejte se po zelené s kiwi

Aktinidie lahodná. To je opadavá, bujně rostoucí keřovitá liána pocházející z jižní Číny, na které vyrůstají plody kiwi. Odborníci zastávají názor, že toto ovoce patří k nejvíce podceňovaným léčivým druhům na světě. V čem vězí jeho výhody? Co se týká podílu vitaminu C, jen máloco mu může konkurovat! V tomto cizokrajném pokladu je ho v něm vlastně tolik, že jeden jediný zkonzumovaný kus vám pokryje stoprocentní denní doporučenou dávku. „Céčko“ nebojuje jenom proti nachlazení, hraje klíčovou roli i při výrobě neurotransmiteru norepinefrinu, který povzbuzuje dobrou náladu a zlepšuje funkce mozku.

Dejte si vajíčka

Kde jsou ty doby, kdy nás vědci od vajec odrazovali. Dávno pryč! Dnes se na ně pohlíží ve zcela jiném a hezčím světle. Z bílků načerpáte minerály, zejména pak cholin a zinek, jež jsou spojovány s nižší mírou úzkosti i stresu. Když si dopřejete hned dva kousky, získáte také celých 12 gramů bílkovin, které zase stabilizují hladinu cukru v krvi. Vidíte to na vajíčka míchaná, nebo jste raději pro omeletu?

Zdroj: www.healthyfood.com, www.nutritionfood.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat