Prostreno.cz

Kukuřičná mouka omlazuje pokožku

Kukuřičná mouka se hodí nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů. Likviduje totiž akné i pigmentové skvrny. Zároveň omlazuje a pleť hloubkově čistí.

Ačkoli by kvalitní pokožkou a bezchybnou vizáží zřejmě nikdo nepohrdnul, jen málokdo má dnes čas na časté návštěvy kosmetických salonů. Žádný div, že mnozí raději dávají přednost domácím metodám a přírodním prostředkům. Ostatně, ani taková péče se přece nemine účinkem! Co kdybyste do ní zahrnuli i kukuřičnou mouku? Její vlastnosti pleti jenom prospějí. Jaké zázraky svede na počkání?

Sbohem, pigmentové skvrny!

Mouka získávaná ze sušené kukuřice se možná tváří obyčejně, ovšem obsahuje spoustu zajímavých složek. Mezi nimi nechybí ani vitaminy A, D a C, jež jsou známými protivníky nevzhledných pigmentových skvrn. Je to proto, že ovlivňují různé enzymatické procesy, které souvisejí s produkcí melaninu. Mohou tedy této nechtěné ozdobě vyhlásit válku. A hádejte, kdo z ní odejde jako vítěz?

Vrásky si dají pozor

Zmíněná potravina funguje i jako poměrně štědrý zprostředkovatel bílkovin a minerálů, jmenovitě mědi, zinku, fosforu a hořčíku. Tyto látky prokazatelně zpomalují biologický proces stárnutí a tím i tvorbu vrásek a kožních prohlubní. A jak by také ne, když se přímo podílejí na „výrobě“ omlazujícího kolagenu!

Prevence akné? I o tu máte postaráno

Další oceňovanou schopností kukuřičné mouky je, že dokáže absorbovat nečistoty i přebytečný maz. To může být velice užitečné pro jedince s problematickou a aknózní pokožkou. Tato přísada také odstraňuje odumřelé kožní buňky, lze ji tedy využít i jako peeling. Zároveň mírní zarudnutí a uklidňuje podráždění. A to se hodí nejen v zimních měsících. Jak si z ní připravit masku? Možnosti jsou různé.

Ošetření ve stylu „co dům dal“

Výhodou této ingredience je, že ji můžete promíchat prakticky s čímkoli, co máte po ruce. Zvolit se dá obyčejná i růžová voda, med, okurková šťáva nebo třeba bílý jogurt. Pro ještě lepší efekt klidně přidejte i nějaké to koření či sušenou bylinku. Doporučuje se zejména kurkuma, skořice, heřmánek, mateřídouška či meduňka. Po pár minutách působení smyjte veškeré pozůstatky a radujte se z toho, že mládnete před očima.

Zdroje: stylecraze.com, thebeautymadness.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat