Nejvíce orgasmů a nejkvalitnější sex mají ti, kteří spí aspoň osm hodin denně

Kvalitní a dostatečně dlouhý spánek je nejlepší prevencí chorob, stárnutí a předčasného úmrtí. Utužuje zdraví na mnoha úrovních, tu sexuální nevyjímaje. Vědci z Floridy prokázali, že lidé spící alespoň osm hodin denně mají nejkvalitnější sexuální život a také nejvíce orgasmů. A to jednoduše proto, že spánek podporuje tvorbu testosteronu v těle, a tím posiluje chuť se milovat i schopnost vzrušit se a vyvrcholit.

Nejen u mužů, tento pohlavní hormon spolu s dalšími řídí touhu, vzrušení a schopnost dosáhnout orgasmu také u žen.

Profesorka Laurie Mintz z University of Florida zjistila, že lidé spící minimálně osm hodin denně mají kvalitnější pohlavní život. Ženy jsou odpočaté a mají silnější libido, muži mají vyšší hladinu testosteronu v krvi a nižší hladinu stresového hormonu kortizolu v krvi, takže dosahují kvalitnější erekce a mají více energie pro soulož.

„Mnoho žen se potýká s nedostatkem chuti na sex. Snaží se zvládnout různé požadavky života – práci a děti. Cítí se unavené a stresované. Nedostatek spánku snižuje chuť na sex a nedostatek sexu způsobuje nekvalitní spánek, takže je to začarovaný kruh,“ tvrdí profesorka Mintz.

Do říše snů snadno a rychle

Jenže co když prostě nemůžete usnout a budíte se několikrát za noc? Zkuste některý z osvědčených receptů! Jde totiž nejen o požitek z milování, ale především o zdraví.

Tak například teplé mléko je skvělým prostředkem proti nespavosti – to je dokonce vědecky potvrzený fakt. Obsahuje totiž aminokyselinu tryptofan, která má sedativní účinek. Také vápník, jenž pomáhá mozku tryptofan efektivně využít. Lidoví léčitelé tvrdí, že ještě větší a rychlejší účinnost nápoje zajistí ochucovadla v podobě špetky muškátového oříšku nebo kardamomu.

Osvědčeným receptem je také voňavá masáž chodidel. Přímo se nabízí alternativa masážních olejů s uklidňujícími účinky. Vetřete si do nohou a chodidel nějaké „mazání“ s obsahem jasmínu, levandule nebo heřmánku. Můžete si být jistí, že tentokrát počítání oveček vůbec nebude třeba!

Většina případů spánkových poruch je ovšem způsobena stresem a úzkostí, za které nese odpovědnost dnešní uspěchaný životní styl. Jak svou mysl uklidnit do harmonické pohody, aby se nebránila nočnímu odpočinku? Pomoci může jóga a meditace. Pokud vás ani na jednu tuto techniku moc neužije, je tu další možnost – pusťte si relaxační hudbu. Na internetu jsou k dispozici tisíce nahrávek, stačí si vybrat, která vašemu sluchu bude lahodit nejvíce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat