Muži jsou v listopadu a prosinci nejplodnější

12.12.2018 | Sex a vztahy

Nízké teploty, vysoká hladina pohlavních hormonů a zvýšená konzumace alkoholu působí pozitivně na mužskou sexualitu v listopadu a prosinci. Výsledkem toho je, že jsou muži v tomto období nejplodnější a souloží v nejvyšší frekvenci. Také proto se nejvíce dětí rodí v období do srpna do října.

Podle mnoha výzkumů a studií mají muži v listopadu a prosinci nejvyšší hladinu pohlavních hormonů v krvi. A to díky letním dlouhým dnům a pestré stravě podzimu, kdy je nejbohatší úroda a časté hody.

Ideální podmínky

Výsledkem je, že se v mužském těle nahromadí vitamin D a testosteron, takže mají nejsilnější libido a také jsou nejplodnější. Navíc v listopadu a prosinci je už dost chladno na to, aby se jim nepřehřívala varlata a spermie jsou zdravější a je jich více.

V listopadu a prosinci lidé kvůli hodům, mladým vínům a adventu konzumují více alkoholu než v jinou část roku. I když etanol ve vyšší míře zdraví poškozuje, v malém množství podporuje libido a sexuální funkce. To je další z důvodů, proč lidé v tomto období souloží častěji.

Přátelský chlad?

„Spermie jsou zdravější, v ejakulátu je jich více a mají lepší pohyblivost v zimních měsících než v kterékoli jiné části roku,“ tvrdí vědci z Univerzity Bena-Guriona v Izraeli.

Ačkoli pro rozměry penisu zima lichotivá není, varlatům a spermatogenezi prospívá. Muži tak po příchodu z venku těžko oslní takovými rozměry jako v horkém létě, zato mají zdravější také žalud a předkožku. Chlad brání přemnožení kvasinek a bakterií.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat