Jste připravena na nový vztah? Takhle to poznáte

22.02.2018 | Vztahy

Od rozpadu vašeho posledního vztahu uplynula už nějaká doba a vy si říkáte, že je možná na čase začít aktivně hledat lásku svého života. Jak ale poznat, že už jste opravdu připravena na nový vztah?

Pokud souhlasíte s většinou následujících řádků, je jasné, že se klidně můžete do hledání pustit!

Toužíte po novém vztahu

Tohle je samozřejmě základ. Musíte sama od sebe chtít hledat a najít nového partnera. Pokud totiž jen podlehnete tlaku okolí (aneb „znám úžasného muže, který by byl pro tebe jako stvořený, musíš se s ním seznámit“), aniž byste po dalším vztahu skutečně toužila, může se stát, že nový život v páru skončí prakticky dřív, než začne.

Osobní život je pro vás prioritou

Spousta lidí se po bolestném rozchodu vrhne na další aspekty svého života, nejčastěji na svou kariéru. To aby nemysleli prakticky na nic jiného než na práci. Ovšem pokud najednou začínáte pociťovat, že vaše zapálení pro budování kariéry (případně jiné oblasti) tak nějak opadá a začínáte přehodnocovat priority směrem k budování života ve dvou, je to dobrá zpráva pro váš milostný život.

Už si zase věříte

Dalším z následků nepovedeného vztahu bývá rapidní pokles sebevědomí. Cítíme se odpovědné za krach partnerství, máme pocit, že nás nikdo nechce, že pro nikoho nejsme dost dobré, že jsme odsouzeny k samotě… Tak tomu ve skutečnosti samozřejmě není, jenže pokud tomu sama nezačnete věřit, nebudete dostatečně sebevědomá na další „vztahový pokus“.

Minulost je minulostí

Velmi důležité je vyrovnat se s předchozím rozchodem, odpustit bývalému partnerovi (i sobě samé), překonat trpké vzpomínky, zášť a možná i touhu po pomstě. Ve vztazích totiž často platí, že pokud se neodpoutáte od minulosti, nemůžete úspěšně vykročit směrem k budoucnosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

195 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat