Čokoláda nebo těstoviny. Co vám okamžitě zlepší náladu

Přepadl vás splín a odmítá se pustit? Vyzrajte nad ním masáží, poslechem hudby, nebo třeba talířem těstovin. Skvěle zabírá i masáž kartáčem, kterou si uděláte třeba při sledování televize. Jdete do toho?

Co vám ve chvílích splínů vrátí optimismus? Stačí si vybrat…

Čokoláda. Ta svede divy

O pozitivních přínosech čokolády se ví už dlouho. Svědčí o tom i fakt, že v 17. století byla k mání pouze v lékárnách. Už kdysi se tedy věřilo, že má velkou moc! Moderní věda to jen potvrzuje, alespoň co se týká zlepšování špatné nálady.

Lékaři jsou toho názoru, že po pár soustech kvalitní hořké čokolády se do mozku vyplavují hormony štěstí, známé pod pojmem endorfiny. Ruku k dílu přidají i obsažené mastné kyseliny, které jsou spojovány s radostí a pocitem štěstí. Zkrátka a dobře, dejte si kousek a splíny půjdou k sousedům!

Těstoviny. Na ty můžete vsadit

Jídlem proti úzkosti? I tak se to dá říct. Naprosto ideálním jídlem při depresi a poruchách spánku je právě typicky italský pokrm. Penne, nebo špagety? Na tom zase tolik nesejde. V těstovinách všeobecně jsou ukryty sacharidy a malé množství bílkovin, což je správná receptura k uklidnění pocuchaných nervů.

Hudba. Volume doprava

Že ticho léčí? Říká se to, ovšem jsou situace, kdy je to přesně naopak – třeba právě v depresi. Jestli je vám smutno, zaposlouchejte se do svých oblíbených a nejlépe veselých písní. Když na to přijde, můžete si klidně i zatančit! Poslech hudby dokáže viditelně ovlivnit vaši náladu, jak uvádí německý týdeník Deutsche Medizinische Wochenschrift.

Masáž. I vlastními silami

Možná jste netušili, že se špatnou náladou vám klesá i krevní tlak. Proti tomu se ale snadno ubráníte masáží suchým kartáčem. Začnete hezky u nohou a postupně pokračujte vzhůru po těle, až se dostanete k ramenům. Než řeknete švec, bude vám mnohem lépe. Ani nepotřebujete pomoc druhé osoby, takže antistresovou techniku můžete provádět kdykoliv a podle libosti. Zní to dobře, co říkáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat