Prostreno.cz

Frittata s rajčaty

Obyčejná vaječná omeleta? Nenechte se mýlit, frittaty, jak jim říkají Italové, mají spousty obměn, a navíc si vystačíte jen s jednou pánví.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 555 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku - nasekaného
  • 400 g cherry rajčat
  • 0,5 hrnku čerstvých lístků bazalky
  • 3 špetky soli
  • 8 ks vajec
  • 80 ml neslazeného mandlového mléka - nebo smetany na vaření
  • 1 hrst baby špenátu
  • 90 g čerstvého sýra mozzarella
  • 2 lžíce nastrouhaného sýra mozzarella
  • 1 lžíce redukce balsamico

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rajčata nakrájejte na poloviny.
  3. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek a minutu míchejte.
  4. Přidejte rajčata a nasekané lístky bazalky, malé můžete nechat vcelku. Duste 5 minut.
  5. Mezitím prošlehejte vejce, mléko, nebo smetanu a sůl.
  6. Polovinu rajčat odeberte a zbývající rajčata v pánvi přelijte připravenými vejci. Rajčata a vejce lehce promíchejte.
  7. Přidejte listy špenátu a na špenát položte na plátky pokrájenou mozzarellu, kterou lehce přitlačte ke špenátu.
  8. Pečte na mírném ohni přibližně 8 minut.
  9. Frittatu posypte strouhaným sýrem s dejte na maximálně 10 minut do trouby.
  10. Frittatu posypte rajčaty a pokapejte balsamico redukcí.

TIP:

Můžete podávat k snídani, nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frittata s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat