Co maséři a fyzioterapeuti vyčtou z vašeho těla

Pravidelně chodíte na masáže? Pak ani nemáte tušení, co všechno o vás masér nebo fyzioterapeut ví! Vaše tělo totiž funguje jako mapa problémů, zážitků i přání! Nevěříte?

I pouhých pár minut odborníkovi stačí k tomu, aby ve vás mohl číst jako ve Slabikáři. Je váš žaludek pevný na dotek? Pak trpíte zácpou. A co dalšího na vás vaše vlastní tělo „práskne“?

Takhle se pozná alergie

Dotek na tlakových bodech očí, čela a tváře nelže. Když je obličej zanícený a kvalita tkáně se liší, pravděpodobně se zabýváte otravnými alergiemi. Také lymfatické uzliny v hrudi, kolem krku a v podpaží jsou pravděpodobně citlivé a opuchlé.

Časté křížení nohou

Díky masáži nohou terapeut může poznat, že svým dolním končetinám nedopřáváte přirozenou polohu, ale křížíte jednu nohu přes druhou. Vyvíjíte totiž velký tlak na kyčle. A ani svalům slepého střeva se tohle moc nelíbí, proto občas cítíte nepříjemnou bolest i v dolní části hřbetu. Křížení nohou také zabraňuje správnému krevnímu oběhu. Nedělejte to!

Rakovina kůže

Masážním terapeutů stačí i pouhý pohled k tomu, aby odhalili nesrovnalosti v místech, která si běžně neprohlížíte. Jasně červené, podivně tvarované skvrny pod koleny nebo v zadní části kyčle mohou poukazovat na rakovinu kůže.

Špatný polštář

Chcete-li mít páteř v dokonalé pozici, potřebujete správný polštář. Ten by se měl v průběhu času otáčet a hlavně měnit, pokud už nedrží svůj tvar. Jakmile to nerespektujete, koledujete si o napětí v krku a tlak na páteř. Ale to už váš masér dávno ví.

Kancelářský syndrom

Když se položíte na masážní stůl a máte jednu kyčli vyšší než tu druhou, jedná se o jasný vzkaz. Tento typ nesourodosti je způsoben těsností v dolní části zad, která vzniká v důsledku delšího sezení nebo špatného držení těla. Ostatně, právě tohle je ten důvod, proč trpíte bolestmi.

Příliš těsná podprsenka

Zkrácené svaly nad lopatkou, otlak od podprsenky? Nosíte špatný model, který vám zdravotně neprospívá. Ano, i tohle se dá vyčíst z vašeho těla, stejně jako stresující zaměstnání či porod (na ten poukazují volné vazy nejen v oblasti boků a pánve, také problémy s kotníky či zápěstím). Ještě stále si myslíte, že váš terapeut zná jen jméno, pod kterým se objednáváte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat