Barevné kombinace, které rozzáří váš byt. Nebojte se experimentovat

Přemýšlíte, jak s příchodem jara vpustit barvy i do svého bytu, ale bojíte se, aby vaše obydlí nepřipomínalo spíše pestrobarevné doupě nějakého bláznivého „umělce“? Poradíme vám, s kterými barevnými kombinacemi nešlápnete vedle.

Tyhle si do bytu klidně pusťte!

Bílá a hnědá

Jste milovníky přírodních odstínů? Pak můžete byt zahalit do bílé a hnědé. Bílé stěny nebudou působit tak studeně, když je doplní například dřevěný nábytek nebo koberec zbarvený dohněda. V takových prostorách se skvěle vyjímají i živé rostliny, které dojem „přírody“ ještě umocňují. Mimochodem, pokud to vás interiér dovoluje, můžete sáhnout i po doplňcích barvy terakoty (například terakotová podlaha s bílými stěnami úžasně kontrastuje a přidává potřebné „teplo“).

Krémová a modrá

Ačkoli spousta lidí volí k modré spíše čistě bílou, pro někoho by taková kombinace mohla být až příliš kontrastní. Ovšem krémová barva už je něco jiného. Mordou dokonale doplňuje a navíc dodává zdání pohodlí, tepla a luxusu. Máte-li například dřevěnou podlahu v přírodních barvách, nemůžete s modro-krémovou kombinací na stěnách či doplňcích udělat chybu.

Bílá a zelená

Zelená možná někomu přijde trochu bláznivá, ale v interiérech dokáže působit optimistickým a uklidňujícím dojmem. V kombinaci s bílou je prostě dokonalá (ostatně je to klasická kombinace například v koupelnách). A co víc, nemusíte se při ní bát několika odstínů zelené. Kontrast s bílou totiž působí hravě.

Žlutá a modrá

Podobně jako se tato kombinace ustálila v módním průmyslu, tak na popularitě získává i v interiérech. A není divu. Možná za to může asociace moře a slunce, nicméně tyhle dvě barvy se skvěle doplňují a dokáží oživit každý prostor, dokonce i velmi malý.

Modrá s modrou

Ačkoli modrá na stěnách vypadá úžasně elegantně, ne každému bytu taková výmalba svědčí. I proto se vyplatí vymalovat prostor dvěma odstíny modré. Ty by neměly navzájem příliš kontrastovat, ale spíše se doplňovat a zvýrazňovat se navzájem. Taková výmalba působí velmi elegantně a hodí se i do menších místností, kde by jeden odstín modré mohl působit trochu stísněně…

Růžová s růžovou

Další barvou, u které můžete kombinovat dva odstíny, je růžová. To se vám bude hodit, pokud si vaše holčička usmyslí, že v jiné barvě dětský pokoj rozhodně nechce. Na rozdíl od předchozí kombinace dvou stejných barev můžete u růžové zvolit odstíny, které jsou kontrastní. Alespoň trochu rozbijete onu „sladkost“.

Černá, bílá a žlutá

Spousta lidí se k barvám v interiéru staví odmítavě a domácnost ladí do černé a bílé kombinace. Ale občas není na škodu tuhle klasiku trochu „rozbít“, zvláště teď na jaře. Skvěle se k tomu hodí právě žlutá, jež doplňuje obě základní barvy a skvěle vedle nich vyniká. Nemusíte s ní zrovna barvit stěny, ale takové jasně žluté polštáře na černém gauči působí dokonale.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat