Prostreno.cz

Srdíčkový koláč

koláč z křehkého těsta s hruškami
Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 2h a 35min

    2h a 0min příprava

    35min vaření

  • 509 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy24g
tuky2g

Ingredience na

  • g křehkého těsta
  • 2 lžíce hladké mouky - na podsypání
  • 100 g krupicového cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 4 ks zralé hrušky
  • 180 g čerstvých malin
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velký žloutek
  • Na posypání
  • 2 lžičky moučkového cukru

Postup přípravy

  1. První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry.
  2. Těstem vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20–22 cm , okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky.
  3. Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nej¬lépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji,dejte na půl hodiny chladit.
  4. V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici,přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte. Směs přendejte do mísy vyložené těstem, nejvíc ovoce nahrňte do středu, a poklaďte hoblinkami másla,přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje.
  5. Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku.
  6. Pečte 35 minut při 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srdíčkový koláč

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat