Prostreno.cz

Večerní koktejly jako na letní dovolené

Blíží se vánoční svátky, což pro mnohé z nás znamená i dovolenou. Jenže ne všichni ji budeme trávit někdy u moře. Proto přinášíme tipy na koktejly, které si připravíte doma, ale budete se s nimi cítit jako na letní dovolené.

Druhá větší dovolená v roce je téměř na dohled – proč si ji tedy neužít? A že máte raději slunce a moře? Tak si ho přineste domů s těmito chutnými lehkými koktejly! Nohy nahoru a usrkávejte!

Robinson Crusoe

Ingredience

4 cl bílého rumu

4 cl ananasového džusu

led

Postup

Rum, džus i pár kostek ledu dejte do shakeru a pořádně protřepejte. Nakonec servírujte v malé skleničce na longdrink. Sedněte si, napijte se, zavřete oči a užívejte si to slunce!

Rajské jablko

Ingredience

2 cl vodky

200 ml grepového džusu

máta

1 cl Lillet rosé nebo blank (francouzský aperitiv)

Postup

Mátu omyjte a natrhejte na menší kousky. Dejte je spolu s ledem do sklenice, přidejte vodku, grepový džus a nakonec i Lillet. Pokud máte raději sladší drinky, přidejte si trochu hnědého cukru. Ozdobit můžete snítkou máty a kouskem grepu. Tak takhle by mohl chutnat ráj!

Lehký vánek

Ingredience

100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

200 ml bílého vína

máta

Postup

Super snadný, lahodný a lehký letní nápoj. Jednoduše si vymačkejte několik pomerančů a šťávu přidejte do ledového bílého vína. Přidejte snítku máty – a máte hotovo! Vychutnejte si tu chuť slunce, pláže a moře.

Bazalpolitan

Ingredience

150 ml brusinkového džusu

150 ml minerální vody

2 cl vodky

bazalka

Postup

Nápoj pro milovníky bazalky! Nejprve rozdrťte bazalku a s kostkami ledu ji vložte do sklenice. Potom přidejte vodku, minerální vodu a nakonec brusinkovou šťávu. A hotovo!

Blonďatý anděl

Ingredience

8 cl vaječného likéru

10–20 cl pomerančového džusu (nebo bitter orange od Schweppes)

led (nebo vanilková zmrzlina)

Postup

Velkou sklenici naplňte asi do třetiny drceným ledem a přidejte vaječný likér. Trochu zamíchejte, potom podle chuti přidejte buď pomerančový džus nebo bitter orange. Před podáváním ještě krátce zamíchejte. Pro děti můžete udělat i variantu bez alkoholu – místo vaječného likéru použijte vanilkovou zmrzlinu.

Zdroj: life line, https://www.delish.com/entertaining/g2163/summer-cocktails/, https://www.jamieoliver.com/recipes/category/occasion/summer-cocktails/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat