Prostreno.cz

Kompot z malých švestek – špendlíků

Vynikající kompot ze stále vzácnějších švestek-špendlíků.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 317 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy19g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg švestek - nebo špendlíků
  • 3 lžíce pískového cukru - nebo podle chuti
  • 150 ml vody
  • 200 ml 100% šťávy z černého rybízu
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 0,5 lžíce zázvoru - strouhaného
  • 1 ks bio pomeranče
  • 4 lžíce brandy nebo likéru amaretto

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte šťávu z černého rybízu, vodu, přidejte cukr a vše přiveďte k varu.
  2. Do sirupu nasypte omyté špendlíky, přidejte na malé kousky nakrájený pomeranč, zázvor, 1 malý kousek celé skořice a vařte 10 minut.
  3. Do vychladlého kompotu vmíchejte alkohol.

TIP:

U špendlíků je jediná nevýhoda, že nejdou od pecky. To však není při zpracování plodů podstatné. Pokud připravujete kompot pro děti, alkohol pochopitelně nepřidávejte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,71g
  • Sacharidy:

    266,60g
    • Cukry:

      127,37g
  • Tuky:

    2,77g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Broskvový džem

(14 hlasů)
55min
824 kJ

Hrušková povidla

(15 hlasů)
1h a 35min
528 kJ

Jablečné čatní

(11 hlasů)
55min
989 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kompot z malých švestek – špendlíků

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat