Prostreno.cz

Broskvový džem

Neodolatelný džem z broskví a kyselých jablek.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 824 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy48g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg broskví
  • 400 g kyselejších jablek - oloupaných,nakrájených
  • 800 g pískového cukru
  • 1 sáček gelfix 3:1

Postup přípravy

  1. Broskve oloupejte, nakrájejte a dejte je do hrnce.
  2. Přidejte oloupaná, nakrájená jablka a vařte za občasného míchání přibližně 30 minut, nebo až se ovoce rozvaří.
  3. Cukr promíchejte s gelfixem, přidejte k ovoci a vařte ještě 5 minut.

TIP:

Do džemu můžete přidat lžičku skořice a 3 lžíce rumu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,31g
  • Sacharidy:

    222,70g
    • Cukry:

      218,19g
  • Tuky:

    0,99g
  • Vláknina:

    3,50g

Aktivita pro spálení: 197 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Chutney z tomelu

(12 hlasů)
1h a 15min
382 kJ

Džem z rybízu a nektarinek

(15 hlasů)
50min
379 kJ

Angreštový džem

(18 hlasů)
45min
552 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat