Prostreno.cz

Treska s pikantní omáčkou

Jemnou bílou rybu skvěle doplňuje sladce pikantní omáčka.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 754 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy12g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g filet tresky
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 snítky estragonu, nebo koriandru
  • Na omáčku
  • 1 ks malé šalotky
  • 1.5 lžičky žluté kari pasty
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 350 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. V pánvi na lžíci oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  3. Zalijte smetanou ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, přidejte cukr a dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni 15 minut.
  4. Rybí filety osolte, obalte je v hladké mouce a opečte je na zbývajícím oleji s máslem. Během opékání posypte ryby bylinkami.
  5. Ryby podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,90g
  • Sacharidy:

    328,90g
    • Cukry:

      111,80g
  • Tuky:

    201,60g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska s pikantní omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat