Prostreno.cz

Králík na bílém víně dušený v troubě

Jemné a zdravé králičí maso je na pečení a dušení vynikající. Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu .

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce vařených brambor
  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 1 ks velká cibule
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 2 lžíce rozpuštěného sádla
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky drceného barevného pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky .
  3. Porce králíka osolte,opepřete a maso uložte do vymazaného pekáčku .
  4. Kolem masa nasypte na plátky nakrájenou cibuli ,maso zalijte vínem a pokapejte ho rozpuštěným sádlem.
  5. Pečte v předehřáté roubě doměkka.
  6. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou . Podávejte s bramborami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,70g
  • Sacharidy:

    90,10g
    • Cukry:

      6,73g
  • Tuky:

    103,06g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně dušený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat