Prostreno.cz

Kuřecí maso na červeném víně

Obvykle se červené víno kombinuje s tmavším masem, ale i kuřecí maso s červeným vínem chutná skvělé. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 větvičky pečených rajčat
  • 4 porce bramborové kaše
  • K přípravě
  • 4 ks kuřecí čtvrtky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 80 g anglické slaniny - nakrájené na kostičky
  • 200 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 1 ks velká cibule - nakrájené nadrobno
  • 1 ks mrkev - nakrájená na kostičky
  • 300 ml červeného vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 3 snítky čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
  3. V pekáčku krátce opečte slaninu ,přidejte maso a opečte ho z obou stran.
  4. K masu nasypte nakrájené žampiony , cibuli a nakrájenou mrkev.
  5. K masu přidejte červené víno , vývar a tymián.
  6. Přikryjte , dejte do trouby a pečte doměkka. Dopečte odkryté.
  7. Podávejte s bramborovou kaší a pečenými rajčaty.
  8. Rajčata položte na plech , pokapejte je olejem a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 180° C .
  9. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,73g
  • Sacharidy:

    197,28g
    • Cukry:

      15,34g
  • Tuky:

    48,72g
  • Vláknina:

    46,82g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat