Prostreno.cz

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky jsou zdravou a chutnou alternativou klasických masových karbanátků. Jsou plné vitamínů a minerálů, které brokolice obsahuje, a přitom jsou velmi chutné a syté.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 640 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks velká brokolice
  • 2 ks vejce
  • 100 g strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Vaříme v osolené vodě do změknutí
  2. Uvařenou brokolici necháme okapat a poté nastrouháme na hrubém struhadle
  3. Přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme
  4. Z vzniklé směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance
  5. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm z obou stran osmažíme dozlatova

TIP:

Karbanátky můžete podávat s bramborovou kaší nebo s čerstvým pečivem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,57g
  • Sacharidy:

    176,23g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    113,72g
  • Vláknina:

    32,40g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Masové karbanátky se zeleninou

(3 hlasů)
1h a 15min
1120 kJ

Karbanátky s baby špenátem

(2 hlasů)
60min
1016 kJ

Karbanátky s rýží a mletým masem

(5 hlasů)
1h a 35min
1145 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brokolicové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat