Prostreno.cz

Telecí játra na slanině

Oproti játrům hovězím a vepřovým se telecí játra připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 702 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší kousky .
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky .
  3. Oloupanou šalotku nakrájejte tenké plátky , plátky překrojte na poloviny .
  4. V pánvi ,nebo rendlíku orestujte na lžíci oleje nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte šalotku a přibližně 2 minuty míchejte.
  6. K šalotce nalijte víno a vařte ,až se víno skoro odpaří.
  7. Přidejte nakrájená játra a játra restujte je přibližně 10 minut , nebo až budou měkká .
  8. Hotová játra osolte ,opepřete ,posypte petrželkou a hned podávejte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,30g
  • Sacharidy:

    78,20g
    • Cukry:

      9,34g
  • Tuky:

    142,20g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 167 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat