Prostreno.cz

Vepřová panenka se žampiony

Vepřová panenka je velmi jemné maso . Skvěle ji doplní žampiony .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 354 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks vepřová panenka - 600-800 g
  • 1 ks velká šalotka - oloupaná , nakrájená
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hrubě mletého barevného pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu – pouze lístky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 150 ml masového vývaru
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. Do pekáčku nasypte nakrájenou šalotku .
  3. Maso osolte , opepřete a položte ho do pekáčku na šalotku .
  4. Vše posypte lístečky tymiánu, podlijte vínem ,pokapejte máslem a dejte do trouby. Pečte přikryté 20 minut.
  5. K masu přisypte žampiony , přidejte vývar ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob , maso dejte nepřikryté zpět do trouby a pečte , až bude maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,39g
  • Sacharidy:

    176,38g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    89,37g
  • Vláknina:

    29,72g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat