Prostreno.cz

Chřest v sýrové strouhance

Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Na do křupava upečeném chřestu si pochutnají nejen vegetariáni .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1234 kJ / 294 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy31g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g očištěného, zeleného chřestu
  • Na obalení
  • 3 ks vejce
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 190°C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho lžíci oleje .
  3. V delší nízké nádobě (nebo misce) do které se vejde chřest smíchejte strouhanku a strouhaný sýr.
  4. Vejce osolte, opepřete a rozšlehejte je ve stejně velké nádobě, do další nasypte mouku.
  5. Očištěný chřest namáčejte postupně v rozšlehaných vejcích , v mouce , opět ve vejcích a nakonec chřest obalte ve směsi strouhanky a sýra.
  6. Obalený chřest ukládejte na plech tak, aby se jednotlivé stonky nedotýkaly.
  7. V předehřáté troubě pečte přibližně 15 -20 minut - dokřupava.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,00g
  • Sacharidy:

    213,96g
    • Cukry:

      10,40g
  • Tuky:

    146,00g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 294 kcal

36

minut jízdy na kole

28

minut běhu

87

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest v sýrové strouhance

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat