Prostreno.cz

Hruškové čatní

Čatní skvěle doplní grilovaná masa, uzeninu, teriny i paštiky.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 415 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy24g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg zralých hrušek
  • 100 ml octa
  • 1 ks červená cibule - jemně nakrájená
  • 150 g pískového cukru - nebo podle sladkosti hrušek méně
  • 1 lžíce rozinek
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nasekaný najemno
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 špetka mletého hřebíčku

Postup přípravy

  1. Omyté hrušky bez jádřince nakrájejte na kostky , některé hrušky nemusíte loupat , záleží na odrůdě hrušek , některé hrušky mají dost tvrdou slupku .
  2. Hrušky nasypte do hrnce ,přidejte cukr ,ocet a ostatní suroviny.
  3. Přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni 10 – 15 minut .
  4. Naplňte do skleniček ,uzavřete víčky a otočte dnem vzhůru .Nechte vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,48g
  • Sacharidy:

    446,20g
    • Cukry:

      181,69g
  • Tuky:

    24,71g
  • Vláknina:

    87,10g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hruškové čatní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat