Prostreno.cz

Marinovaná zelenina

Zelenina je skvělá jako příloha ,nebo k přípravě různých salátů.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 212 kJ / 50 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg zeleniny - cibule, cuketa, paprika, karotka aj.
  • 4 stroužky česneku
  • 3 snítky oblíbených bylinek - tymián , petržel, kopr ,oregano aj.
  • Na zálivku
  • 200 ml bílého vinného octa
  • 350 ml vody
  • 200 ml kvalitního oleje
  • 15 kuliček černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte dle vlastní chuti : na plátky, na proužky, na tenké nudličky , na kolečka .
  2. Česnek překrojte na poloviny.
  3. V hrnci svařte vinný ocet , vodu ,sůl a cukr.
  4. Přidejte olej ,pepř a míchejte ,až se vše důkladně spojí .
  5. Do takto připraveného nálevu nasypte zeleninu , promíchejte , minutu vařte a odtavte z ohně.
  6. Zeleninu nasypte do sklenic ,můžete použít pouze jednu velikou, zeleninu proložte bylinkami , přisypte česnek a dolijte nálevem. Sklenice uzavřete.
  7. Před podáváním nechte v lednici minimálně jeden den.

TIP:

K přípravě můžete použít i mladé fazolové lusky, cukrový hrášek ,nebo pár kostek dýně hokaido . Záleží na vás , jakou zeleninu vyberete.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,92g
  • Sacharidy:

    208,11g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    5,49g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 50 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná zelenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat