Prostreno.cz

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína je luxusní chod, který potěší všechny milovníky jehněčího. Jehněčí maso je krásně šťavnaté a omáčka z červeného vína dodává tomuto pokrmu neodolatelnou chuť.

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

457 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme
  2. Maso osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso z obou stran opečeme
  4. Opečené maso vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn a zalijeme červeným vínem
  5. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 90 minut
  6. Hotové maso podáváme s omáčkou z červeného vína

TIP:

Při pečení můžete maso občas přelít omáčkou, aby bylo ještě šťavnatější.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,20 g
  • Sacharidy:

    196,10 g
    • Cukry:

      12,20 g
  • Tuky:

    139,43 g
  • Vláknina:

    85,00 g

Aktivita pro spálení:

109 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

(4 hlasů)
1h a 50min
565 kJ

Jehněčí maso dušené s olivami

(2 hlasů)
2h a 55min
690 kJ

Jehněčí špízy na grilu

(5 hlasů)
40min
425 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba