Prostreno.cz

Plněná pražma

Pražma plněná rajčaty , olivami , paprikou a koriandrem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks vykuchaná pražma - 1.5 - 2 kg
  • 1 ks červená cibule
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 ks velký bio citron - nakrájený na plátky
  • Na náplň
  • 500 g rajčat
  • 50 g zelených oliv bez pecky
  • 1 ks malá , zelená paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 snítky čerstvého koriandru - nasekaný
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 150 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Olivy důkladně opláchněte a překrojte je.
  2. Rajčata spařte, oloupejte je a nakrájejte na kousky.
  3. Papriku omyjte , zbavte ji semínek a nakrájejte na proužky.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky .
  5. Do hrnce nalijte olivový olej, lehce ho zahřejte ,přidejte rajčata , papriku , olivy , 1 nakrájenou cibuli a nasekaný koriandr, přikryjte a vařte na velmi mírném ohni 10 minut. Dochuťte česnekem , kurkumou , špetkou soli a promíchejte .
  6. Troubu předehřejte na 180°C .
  7. Pražmu pečlivě omyjte , osolte a naplňte ji polovinou náplně .
  8. Rybu opatrně položte do zapékací mísy, přikryjte ji například alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut.
  9. Po 20 minutách sundejte alobal a kolem ryby nalijte zbytek nádivky , přidejte nakrájený citron a 1 nakrájenou cibuli .
  10. Rybu vraťte do trouby a pečte odkryté dalších 10 – 15 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,94g
  • Sacharidy:

    124,93g
    • Cukry:

      17,76g
  • Tuky:

    126,03g
  • Vláknina:

    29,20g



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněná pražma

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat