Prostreno.cz

Uzená polévka

Uzená polévka je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou bohatou chuť a výživovou hodnotu. Tato polévka je ideální pro chladné dny, kdy potřebujete něco teplého a výživného.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 527 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g uzeného masa
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržel
  • 1 ks cibule
  • 3 ks brambory
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Uzené maso dáme vařit do velkého hrnce s vodou
  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu na malé kousky
  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a necháme ho vychladnout
  4. Do vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme, dokud není měkká
  5. Měkké maso nakrájíme na malé kousky a přidáme zpět do polévky
  6. Přidáme mouku, sůl a pepř a vaříme ještě 10 minut
  7. Polévku podáváme horkou

TIP:

Uzené maso můžete nahradit uzeným tofu pro vegetariánskou variantu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,94g
  • Sacharidy:

    187,30g
    • Cukry:

      18,73g
  • Tuky:

    25,36g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Uzené maso zapečené s těstovinou a zelím

(7 hlasů)
1h a 30min
922 kJ

Bramborová polévka se sýrem

(4 hlasů)
1h a 10min
297 kJ

Rybí polévka

(3 hlasů)
1h a 10min
331 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Uzená polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat