Prostreno.cz

Rybí polévka

Sváteční rybí polévka se zeleninou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 330 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g chlazeného rybího filé - candát, treska ,nebo pstruh
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 ks středně velká brambora - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná , nakrájená na kostky
  • 1 ks cibule - oloupaná , drobně nakrájená
  • 2 ks bobkové listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce jáhel - volitelné
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené pažitky

Postup přípravy

  1. Filé ryby nakrájejte na menší kostky .
  2. V hrnci na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte vývar , bobkové listy ,kuličky černého pepře , jáhly , nakrájené brambory , nakrájenou mrkev a vařte 15 – 20 minut , nebo dokud nebudou jáhly , mrkev a brambory uvařené.
  4. Opatrně přidejte kostky ryby , lehce promíchejte a polévku přiveďte k varu. Ryby se uvaří velmi rychle .
  5. Polévku podle potřeby dochuťte solí .
  6. Před podáváním polévku posypte pažitkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,94g
  • Sacharidy:

    158,90g
    • Cukry:

      15,73g
  • Tuky:

    112,66g
  • Vláknina:

    59,10g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat