Prostreno.cz

Pečená žebírka s brusinkovým dipem

Křupavá vepřová žebírka.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 5h a 30min

    4h a 0min příprava

    1h a 30min vaření

  • 990 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy4g
tuky17g

Ingredience na

  • 2 kg vepřových žebírek
  • 100 ml grilovací omáčky
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 4 lžíce brusinkového džusu
  • Na omáčku
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1/2 ks manga
  • 125 ml rajčatového protlaku
  • 2-3 lžičky pasty Sambal Oelek
  • 40 g sušených brusinek
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Žebírka opláchněte a osušte.
  2. Grilovací omáčku smíchejte s medem a brusinkovým džusem.
  3. Žebírka důkladně potřete vzniklou pastou a nechte je 3 – 4 hodiny v chladu marinovat.
  4. Žebírka rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je asi 30 – 40 minut v troubě předehřáté na 175 °C. Čas od času je otočte. Poté zvyšte teplotu na 220 °C a žebírka nechte dopéct do křupava. V průběhu pečení žebírka pokrájejte na kusy.
  5. Při přípravě omáčky očistěte jarní cibulku a pokrájejte ji najemno.
  6. Oloupejte mango a dužinu odkrájejte od chlupatého jádra.
  7. Poté mango propasírujte a smíchejte s protlakem a pastou Sambal Oelek.
  8. Do směsi přimíchejte jarní cibulku a brusinky, dochuťte trochou soli a podávejte k pečeným žebírkům.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,90g
  • Sacharidy:

    233,40g
    • Cukry:

      163,00g
  • Tuky:

    72,70g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená žebírka na medu

(22 hlasů)
2h a 5min
1119 kJ

Vepřová žebra s Tequilou

(19 hlasů)
4h a 15min
1156 kJ

Žebra pečená na pivu

(25 hlasů)
1h a 45min
902 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená žebírka s brusinkovým dipem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat