Prostreno.cz

Rizoto

Klasické italské rizoto, které je krémové, bohaté na chutě a plné výživy. Ideální pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • K přípravě
  • 200 g arborio rýže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžičky Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
  2. Přidejte rýži a restujte, dokud nezačne být průhledná
  3. Přilijte víno a nechte ho vypařit
  4. Postupně přilévejte vývar a míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu a nebude měkká
  5. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem

TIP:

Pro další zlepšení rizota můžete zkusit následující tip: Přidejte trochu citronové kůry nebo několik kapek čerstvé citronové šťávy před samotným podáváním




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,60g
  • Sacharidy:

    191,90g
    • Cukry:

      6,44g
  • Tuky:

    110,33g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 91 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí rizoto s hráškem

(5 hlasů)
1h a 5min
608 kJ

Rizoto s kachním masem

(1 hlasů)
1h a 20min
1171 kJ

Rychlé rizoto se zeleninou

(6 hlasů)
55min
687 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat