Prostreno.cz

Domácí zbraně pro redukci jizev

Využíváte zázračnou cibulovou šťávu ke kosmetickým účelům, protože zlepšuje kvalitu pleti i vlasů? No vidíte, nezapomeňte si s ní pomazat i jizvy, které pomáhá léčit. Trefou do černého je také kokosový olej a starý dobrý med.

Kůže je ochrannou vrstvou těla, a pokud se vlivem nějakého poranění protrhne, vznikají jizvy, které jsou vlastně důkazem regenerace. Ačkoli tyto útvary vyprávějí příběh našeho života, jsme rádi, když jsou vidět co možná nejméně.

Každý problém má řešení

Pro vyblednutí jizev existují tři hlavní přístupy – krémy a mastičky z drogerie, chirurgická pomoc nebo přírodní prostředky. Právě k nim se obrací stále více lidí, nejen proto, že jsou dostupné a finančně nenákladné. Chcete-li znát ty nejúčinnější, pokračujte ve čtení!

Cibulová šťáva jako zázračný elixír

Možná jste slyšeli, že cibulová šťáva pomáhá při nadměrném vypadávání vlasů, na akné i vrásky. Ano, je to tak, ale vyplatí se s ní ošetřovat i zmíněné kožní útvary. Podle závěrů jisté americké studie (1) z roku 2012 viditelně zlepšuje jejich vzhled už po čtyřech týdnech pravidelné aplikace, bez ohledu na velikost a místo výskytu. K podobným závěrům došel i tři roky starý výzkum (2), kterého se zúčastnilo 120 žen po porodu císařským řezem, a tedy i s většími jizvami.

Med to nechtěným ozdobám osladí

I med v tomto léčebném směru sklízí velké úspěchy. Jeho antibakteriální, protizánětlivé i antioxidační schopnosti jsou pro hojení ran a regeneraci tkání velmi užitečné, na což vědci už párkrát upozornili (3). Jako sladký „zmizík“ jizev se tedy vážně osvědčí!

Když olej, tak kokosový

Kokosový olej obsahuje spoustu vitaminu E a navíc podporuje také tvorbu kolagenu. A přesně tohle se teď náramně hodí. I tohle cizokrajné pomazání představuje skvělou medicínu, na kterou nedají dopustit ani odborníci (4). Máte ji po ruce?

Zdroje: (1) www.www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3390235/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33052789/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6023338/, (4)www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20523108/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat