Nebojte se ukázat své pravé já

Ve vztazích máme tendenci občas předstírat, že jsme naprosto dokonalí – ze strachu, že toho druhého ztratíme. Přitom tím škodíme nejen sami sobě, ale i vztahu samotnému.  

Všichni chceme milovat a být milováni – i když si to někdy neradi přiznáváme. Při hledání skutečné lásky se však často ztrácíme ve snaze potěšit druhé. Přestože jsme sami sebou téměř ve všech ostatních oblastech našeho života, když vstupujeme do nového vztahu, je to obtížnější. Se vztahem se mohou objevit pocity nejistoty a s tím přichází strach ze ztráty. Můžeme tomu čelit tím, že si vybudujeme dostatečné sebevědomí a teprve potom se ponoříme do vztahu.

Neztraťte sami sebe

V situacích plných nejistoty vždy myslete na osobu, kterou jste byli před vztahem. Když jste si vybudovali sebevědomí jako single a nepochybujte o sobě kvůli partnerovi. Pamatujte, že si vás vybral přesně proto, jací jste. Co se stane, když se v průběhu vztahu stanete něčím jiným? S největší pravděpodobností bude vaše nová láska zmatená a bude se divit, kde je ta osoba, do které se zamilovala.

Nepřestávejte žít svůj vlastní život

Sedíte a čekáte na telefon? Nebo kdy na vás bude mít zase čas? Přestaňte. Čas, který strávíte sezením a čekáním, až váš život začne, je ztracený čas. Všichni máme jen jeden život. Takže bychom si ho měli užít. Jděte na jógu, setkejte se s přáteli – dělejte všechny věci, při kterých se cítíte dobře. Čas strávený pozorováním toho, jak žijí ostatní lidé, místo toho, abyste si užívali svůj vlastní život, není jen ztráta. Také to nahlodává naše sebevědomí a vytváří problémy tam, kde ve skutečnosti žádné nejsou.

Pravděpodobně se cítí jako vy

Čím víc na něčem lpíme, tím víc se bojíme, že to zase ztratíme. A strach, že něco ztratíme, může způsobit, že se budeme chovat způsobem, který nám může připadat zvláštní. Super sebevědomý člověk, kterým ve skutečnosti jsme, by mohl být nahrazen stydlivým dítětem, kterým jsme byli kdysi. Pomáhá uvědomit si, že ten druhý to s největší pravděpodobností cítí stejně. Pouze když vědomě vnímáme pocity a emoce, dokážeme je plně přijmout a transformovat do pozitivních energií.

Co nejhoršího se může stát?

Uvědomte si, že jste ve vztahu, bez kterého vám bylo po většinu života dobře. Takže – co nejhoršího se může stát? Ano, že ztratíte vztah. A není pochyb o tom, že zlomené srdce je peklo. Pocit lásky nás také nutí růst a postupně nás přibližuje k osobě, která skutečně chce být naší pravou láskou. 

Každý den si připomeňte, jak jste úžasní. Že každý člověk může být šťastný, že vás má ve svém životě. A když jeden vztah nevyjde, přijde další, ještě krásnější. Že kvůli tomu svět neskončí. Možná bude svět na chvíli vypadat temněji. Ale i po té nejčernější noci se nakonec objeví slunečný den.

Nebuďte jen tím, do koho se chce někdo zamilovat. Buďte člověkem, kterého je možné milovat.

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat