Prostreno.cz

Léčivé listy aloe vera

Aloe vera není jen pokojová rostlina, ale je také velmi přínosná pro naše zdraví a krásu. Gel a šťáva z aloe posilují vlasy, hydratují pokožku a můžete z nich připravit i chutný nápoj!

Z listů aloe vera, můžete využít celou dužinu, nebo z ní vymačkat jen šťávu. Další možností je zakoupit hotový aloe vera gel a další produkty.

Jak využívat léčivé listy aloe vera?

Krásné vlasy

Aloe vera můžete přidat do šamponu, vlasy budou hydratované a lesklé. Pokud nechcete gel přidávat do šamponu, můžete aloe vera nanést do vlhkých vlasů. Poté už vlasy neoplachujte.

Pokud vás trápí vypadávání vlasů, použijte aloe vera gel přímo na pokožku hlavy a nechte působit 10 minut. Poté vlasy omyjte šamponem.

Toužíte po dokonale hladkém účesu a zrovna vám došel lak na vlasy? Opět vás zachrání aloe. Gel vlasy uhladí a zafixuje.

Hebká pleť

Aloe vera můžete použít na tělo i obličej, pokožka bude hydratovaná. Gel napomáhá regenerovat kožní buňky a dodává pleti pružnost. Má také zklidňující účinky a podporuje hojení ran.

Pleťová maska s aloe vera

Budete potřebovat:

  • 2 listy aloe vera nebo hotový gel
  • 1/2 citronu

Pokud nemáte hotový gel, ale máte doma rostlinu, začněte preparací dužiny z rostliny. Utrhněte 2 listy, ořízněte oba ozubené kraje, potom opatrně seřízněte vrchní část listu. Z dužiny začne vytékat průhledná šťáva. Opatrně celou dužinu odřízněte od spodního listu. Můžete ji rovnou vložit do mixéru, případně použijte tyčový mixér. K dužině vymačkejte šťávu z poloviny citronu a směs mixujte přibližně minutu. Hotovou masku aplikujte na obličej a nechte působit 10-15 minut.

Místo citronové šťávy můžete také vyzkoušet kombinaci aloe vera se lžící tekutého medu.

Výživná řasenka

Zkuste zapátrat doma v šuplíku, jestli tam nemáte nějakou nepotřebnou řasenku. Nejvhodnější bude řasenka 2v1, která má už od výrobce v jednom dílu čirou vyživující látku. Ta se vám podaří snadno vymýt. Prázdnou řasenku naplňte gelem z aloe vera, při pravidelném používání budou řasy hustší, silnější a delší.

Nezapomeňte výživnou dávku dopřát i svému obočí.

Zázračný nápoj

Aloe vera je velmi populární příchutí ochucených vod. Pokud si kupujete hotový nápoj s touto bylinou, nezapomeňte si pročíst složení, některé nápoje nejsou až tak zdravé jak se tváří. Některé navíc obsahují mnoho cukru.

Kvalitní nápoj s aloe vera podporuje přirozenou obranyschopnost, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k normálnímu stavu pokožky. Potlačuje duševní i tělesnou únavu. Detoxikuje organismus, přispívá k normální funkci střevního a trávicího traktu. A také reguluje hladinu glukózy v krvi.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat