Prostreno.cz

Voda jako energetický drink

Že pít se musí, to ví zřejmě každý. Ovšem když si sklenku vody dopřejete ve správný čas, můžete z ní hodně vytěžit. Bezprostředně po probuzení vás totiž nejen nakopne, ale ještě vám pomůže při hubnutí!

Jak vypadá vaše každodenní ranní rutina? Pravděpodobně spočívá ve snídani a šálku kávy, což je běžná praxe drtivé většiny populace. Jenže pozor, můžete učinit i jedno malé vylepšení, díky kterému budete mít mnohem více energie a ke všemu spálíte i trochu tělesného tuku navíc. A to se přece po svátcích nesmírně hodí, nebo snad ne? Celé tajemství se skrývá se na dně obyčejné sklenice vody…

Ani kapka nazmar? Přesně tak

Zatímco v noci klidně spíte, vaše tělo má hodně napilno, neboť prochází významným procesem buněčné obnovy a detoxikace. I mozek je během snění hodně aktivní, dokonce více, než když jste vzhůru. Každou minutu a vteřinu totiž dokončí nějakou „proceduru“, přičemž se hromadí metabolický odpad – a ten je třeba vyplavit z organismu. Jak? No přece blahodárnou vodou! Taková očista hned po probuzení přispívá k navýšení energetické hladiny. A možná je účinnější, než běžné kofeinové nakopávače, ve kterých hledáte spásu i způsob, jak dobít baterky.

Nebuďte na suchu, únava vám nehrozí

Dalším důvodem, proč po ránu první kroky směrovat ke kohoutku namísto kávovaru je ten, že tělo je po celonoční „dřině“ dehydratované, takže vláhu potřebuje „jako sůl“. Hydratace sama o sobě je velice zásadní, jelikož pomáhá při „výrobě“ krve, udržuje v kondici lymfatický systém a reguluje teplotu těla. Ovšem vláha vám pomůže i v dosažení vysněných křivek. Nebo alespoň zmírní „vánoční váhové následky“, se kterými právě teď bojuje kdekdo.

Velký bonus, který byste asi nečekali

Ano, všichni dietáři by teď měli zbystřit smysly. Závěry nedávné odborné studie publikované v magazínu Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism uvádějí, že ranní konzumace 500 mililitrů vody urychluje přirozenou metabolickou rychlost o celých 30 %. Jinými slovy – s tímto množstvím vody tělo skutečně spálí více kalorií.

Pokud chcete maximalizovat zdravotní výhody nápoje, ochuťte ho citronovou šťávou. Posílíte si tak imunitu a vylepšíte celkový vzhled pokožky. Takový je názor vědců, kteří „obyčejnou“ vodu vnímají nejen jako životabudič, ale i skvělého pomocníka při hubnutí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat