Prostreno.cz

Pití limonád vám zvětší břicho a způsobí hormonální nerovnováhu

Je všeobecně známo, že pití limonády ohrožuje postavu i zdraví. Tento šumivý nápoj je prakticky voda s přidanými cukry a několika dalšími složkami, z nichž žádná nemá nutriční hodnotu. Ještě pořád ji chcete pít?

Sodová voda vznikla v druhé polovině 18. století, takže se rozhodně nedá hovořit o tom, že by byla nějakým nováčkem. Dnes ji lze zakoupit v běžných obchodních řetězcích balenou v plastové či skleněné lahvi, v čistých nebo ochucených variantách, z nichž některé lákají na použití umělých sladidel. No, žádná z těchto druhů si se zdravím a štíhlým pasem příliš netyká… Chcete důkazy?

Tuk uvnitř těla

Výzkumy prokázaly, že ti, kdo pravidelně pijí dietní limonádu, mají zvýšený obsah tuku v játrech a dalších životně důležitých orgánech. Tento stav také způsobuje špičku ve špatných hladinách cholesterolu a zároveň přispívá k inzulínové rezistenci vedoucí k cukrovce.

Podezření na rakovinu – kvůli barvivům

Umělé potravinářské barvy, které obsahují 2-methylimidazol a 4-methylimidazol, mohou způsobit, že šumivý nápoj z obchodu na oko vypadá moc hezky. Nicméně, mnoho výzkumných prací odhalilo, že zmíněné chemikálie způsobují rakovinu u zvířat. Pokud si myslíte, že vy budete nějaká výjimka, patříte k optimistům.

Větší břicho

Jen proto, že se chystáte vypít plechovku s limonádou, nejste z obliga, co se týče rozšíření pasu. Ve skutečnosti ti, kteří pravidelně pijí tento nápoj bez cukru, inklinují k vypouklému břichu, a dokonce i křečím. Podle odborníků je to z toho důvodu, že umělá sladidla zvyšují množství glukózy v krvi, což způsobuje ukládání přebytků ve formě břišního tuku.

Rychlé stárnutí

Fosforečnany mohou zpomalit znehodnocení limonády, ale zároveň urychlují proces stárnutí. Kromě toho, že po pravidelné konzumaci vypadáte starší, přítomnost sójových roztoků obsahujících fosfáty také způsobuje ztrátu svalové hmoty, osteoporózu a problémy se srdcem a ledvinami.

Problémy související s mozkem

Chemická látka nazývaná bromovaný rostlinný olej (BVO), se přidává do řady limonád kvůli zachování chuti. Taky nepatří k tomu nejzdravějšímu! Má negativní vliv na fungování a strukturu mozku. Nenechte své děti pít ochucenou sodovku!.

Hormonální nerovnováha

Typ pryskyřice, která se nazývá bisfenol A (BPA), se často používá na vnitřní stranu hliníkových plechovek se sodou. Odborníci tvrdí, že právě BPA může způsobit hormonální nerovnováhu, která se podílí na obezitě i rakovině.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat