Prostreno.cz

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně je tradiční české jídlo, které se skládá z hovězí svíčkové, která se peče s kořenovou zeleninou a poté se podává s bohatou smetanovou omáčkou a houskovými knedlíky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 3h a 0min

    60min příprava

    2h a 0min vaření

  • 918 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky15g

Ingredience na

  • 1 kg hovězí svíčková
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržel
  • 1 ks celer
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 500 ml smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce kmínu
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy

Postup přípravy

  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, osolíme, opepříme a necháme odležet
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm maso ze všech stran
  4. Přidáme zeleninu, kmín, nové koření a bobkové listy a dusíme pod pokličkou
  5. Po uvaření maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme s vývarem
  6. Přidáme smetanu, mouku, cukr a ocet a omáčku povaříme do zhoustnutí
  7. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou a houskovými knedlíky

TIP:

Při podávání můžete svíčkovou posypat nastrouhaným sýrem a zapéct v troubě pro extra chutný zážitek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,55g
  • Sacharidy:

    428,52g
    • Cukry:

      124,00g
  • Tuky:

    191,18g
  • Vláknina:

    85,10g

Aktivita pro spálení: 219 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Játrová omáčka

(3 hlasů)
45min
530 kJ

Kuřecí maso na červeném víně

(3 hlasů)
1h a 20min
550 kJ

Vepřové kotlety v omáčce z portského vína

(4 hlasů)
1h a 20min
380 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Svíčková na smetaně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat