Prostreno.cz

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně je tradiční české jídlo, které se skládá z hovězí svíčkové, která se peče s kořenovou zeleninou a poté se podává s bohatou smetanovou omáčkou a houskovými knedlíky.

3h a 0min

60min příprava

2h a 0min vaření

910 kJ / 217 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, osolíme, opepříme a necháme odležet
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm maso ze všech stran
  4. Přidáme zeleninu, kmín, nové koření a bobkové listy a dusíme pod pokličkou
  5. Po uvaření maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme s vývarem
  6. Přidáme smetanu, mouku, cukr a ocet a omáčku povaříme do zhoustnutí
  7. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou a houskovými knedlíky

TIP:

Při podávání můžete svíčkovou posypat nastrouhaným sýrem a zapéct v troubě pro extra chutný zážitek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    245,24 g
  • Sacharidy:

    413,70 g
    • Cukry:

      72,19 g
  • Tuky:

    414,15 g
  • Vláknina:

    102,57 g

Aktivita pro spálení:

1563 kcal
195

minut jízdy na kole

148

minut běhu

466

minut uklízení





Podobné recepty

Játrová omáčka

(3 hlasů)
45min
549 kJ

Kuřecí maso na červeném víně

(3 hlasů)
1h a 20min
597 kJ

Vepřové kotlety v omáčce z portského vína

(4 hlasů)
1h a 20min
335 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Svíčková na smetaně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba