Prostreno.cz

Ranní restart organismu. Jak být šťastnější a zdravější

Ať chcete nebo ne, způsob, jakým prožijete své ráno, ovlivní celý zbytek vašeho dne. Hned, jak se probudíte, přemýšlíte, co vás čeká a jste okamžitě ve stresu? Tak přesně tomu byste se měli vyhnout! Zklidnění mysli, správná snídaně a další. To jsou klíčové věci, kterým byste měli věnovat pozornost!

Převezměte kontrolu nad svým ránem. Začleňte několik nových zásad do svého každodenního života, budete se cítit uvolněnější a klidnější. Navíc vaše produktivita a energie nesmírně vzroste! Říkáte si, že něco takového snad ani není možné? Omyl. Tyhle tipy zaručují úspěch!

Vyhněte se moderním technologiím

Ačkoli to dělá snad každý, lepší je se tomu vyhnout! Nekontrolujte hned po probuzení, kolik „lajků“ máte u té fotky, co jste včera sdíleli na Facebooku. Ani kolik lidí se podívalo na váš příběh na Instagramu. A už vůbec nezapínejte televizi! Nechte svůj mozek v klidu probrat!

Meditujte

Meditace je složitý proces, který potřebuje cvik. Někde se ale začít musí! Posaďte se na své oblíbené místo, zavřete oči a zhluboka se nadechněte. Myšlenky nechte stranou, soustřeďte se pouze na svůj dech. Stačí dvě minuty! (Ano, tak málo.) Uvolníte se a vaše mozková kapacita bude mít čas se nastartovat.

Protáhněte se

Pro správné fungování potřebujete „nabudit“ nejen mysl, ale i tělo. Pusťte si svou oblíbenou hudbu a protáhněte se. Kdy? Ideálně ještě před snídaní, ale není to podmínkou. Důležitější je, abyste včas nařídili svůj budík a dopřáli si 10 minut času k dobru. Vaše tělo vám poděkuje!

Nabijte se vitaminy

Konečně snídaně! Na té si dejte obzvlášť záležet. Zvolte takovou, která vašemu tělu dodá potřebné vitaminy. Připravit si můžete třeba ovocné smoothie s ovesnými vločkami. Jestliže jste fanoušky slaného začátku dne, usmažte vaječnou omeletu, ke které se skvěle hodí celozrnný chléb a velké množstvím zeleniny. Jak vločky, tak i vejce obsahují dostatečné množství bílkovin. Zelenina a ovoce zase poskytnou vlákninu a vitaminy.

Oceňte své úspěchy z předešlého dne

Negativním věcem věnujete určitě spoustu pozornosti, co ale těm pozitivním? Až budete snídat, popřemýšlejte nad tím, co se vám za poslední dny podařilo. Hezky se pochvalte. Není na tom nic špatného, ostatně, nikdo vás neuslyší. Berte to za malý rituál, který, společně s pozitivnějším pohledem na svět, promění váš stresující život v klidnější oázu klidu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat