Prostreno.cz

Bylinkami proti otravné kocovině

Zákeřná kocovina občas dokáže pořádně potrápit. Do boje proti ní můžete vyrazit se spoustou tipů, babských rad nebo léků. Na každý organismus zabírá něco jiného, a když vás zradí vaše zásoby v lékárničce, vyrazte do boje s přírodními léčivy. Co byste určitě měli vyzkoušet?

Jistě znáte to nepříjemné ráno, kdy máte sucho v hrdle, bolí vás hlava jako střep a váš žaludek se právě rozhodl pobavit se na horské dráze. V panice a bolesti rychle pátráte v paměti, co si jen tak na tu kocovinu dát, aby vám bylo lépe. Pravděpodobně budete mít chuť na jiný druh nápoje než je teplý čaj, ale věřte, že bylinkové čaje vám od kocoviny uleví mnohem rychleji. Na které vsadit?

Zázvorový čaj

Pokud kocovinu doprovází nepříjemné nevolnosti, vyzkoušejte zázvorový čaj. Pomůže zklidnit váš rozbouřený žaludek. V každém případě jej popíjejte ještě teplý, zázvor bude stimulovat váš metabolismus, což zvýší detoxifikaci těla a likvidaci od škodlivých látek.

Mátový čaj

Máta peprná je takový všelék mezi bylinami – a na kocovinu ideální pomocník. Tato energií nabitá bylinka je známá svými účinky na trávicí soustavu. Silné mentolové esenciální oleje také pomáhají zmírnit nevolnost. Mátový čaj však také ulevuje od bolesti hlavy, která kocovinu často doprovází.

Fenyklový čaj

Působí vám kocovina nepříjemné křeče a jiný diskomfort? Uvařte si výborný fenyklový čaj. Během dvou hodin by se vám mělo udělat lépe. Fenykl je totiž ve skutečnosti možná účinnější, než oblíbené růžové tabletky z lékárny.

Heřmánkový čaj

Heřmánek je vynikající prostředek pro uklidnění mysli a uvolnění těla. Na organismus má blahodárné účinky, pomáhá při regeneraci organismu a navozuje ospalost. Uzdraví mimo jiné i nefunkční zažívání.

Zelený čaj

Zelený čaj je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě. Málokdo ale ví, že patří ke skvělým lékům na kocovinu. Je plný rostlinných chemikálií zvaných katechiny, které chrání játra před škodlivými účinky alkoholu. Ale pozor. Kupujte si pouze kvalitní zelený čaj a připravujte ho dle návodu. Tak zachováte jeho léčivé účinky.

Ibiškový čaj

Starověká čínská medicína uznávala ibišek za jednu z nejlepších rostlin, které pozitivně působí na játra. Proto pokud požijete více alkoholu, připravte si ibiškový čaj. Z vašich jater rychleji odplaví to, co jim nesvědčí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat