Prostreno.cz

Hubnutí podle ajurvédy. Které potraviny vás zeštíhlí

Odmítáte kila navíc schovávat pod podzimní kabát? Zatočte s nimi pomocí zvýšené konzumace grapefruitů a zeleného čaje. A proč je dobré nakoupit si pořádné zásoby ženšenu, který lze užívat i ve formě prášku?

Pojem ajurvéda by se dal volně přeložit jako „vědění o životě“. A je to vcelku trefné, neboť tento systém tradičního indického lékařství praktikovaný po celém světě zná spolehlivé recepty, jak se zbavit různých neduhů, zahnat splíny, zlepšit vzhled nebo shodit nadbytečná kila. Že právě s váhou zrovna bojujete? Pak zkuste hubnutí ve stylu ajurvédských mistrů! Které zeštíhlující zlepšováky podle nich fungují na jedničku?

Zelený čaj jako fitness fígl

S nástupem podzimu oficiálně započala i „čajová sezona“. Ostatně, jak jinak se kromě teplé deky a tlustých ponožek rychle zahřát, když venku panuje počasí, že by ani „psa nevyhnal“? A tím se vlastně dostáváme k zásadní otázce – jaký druh horkého nápoje si děláte nejčastěji? Zkuste ovocný čaj nahradit tím zeleným. Obsahuje totiž velké množství antioxidantů, které stimulují trávení. Ovšem stejně účinně působí i na metabolismus, neboť mají schopnost ho urychlit, čímž přispívají ke spalování kalorií.

Indický ženšen, něco na nervy i dietu

Ashwagandha neboli indický ženšen je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších ajurvédských bylin. Můžete ho užívat ve formě nálevu či prášku – obě varianty slibují úžasné výsledky. Tento zázrak optimalizuje hladinu krevního cukru a cholesterolu, má termogenní vlastnosti a normalizuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Tohle všechno vám na cestě za vytouženými křivkami může hodně pomoci! Ženšen je zároveň osvědčeným medikamentem proti astmatu a nespavosti. Možná by vás mohlo zajímat i to, že díky jeho mírně sedativním schopnostem uklidňuje rozbouřenou mysl.

Grapefruit, občerstvení s výhodami

Pokud chcete dosáhnout menší velikosti kalhot, vsadit můžete i na exotický grapefruit. Nejen tradiční lidové lékařství ho chválí, i tři na sobě nezávislé studie uvádějí, že ti, kteří si ho dávají před každým jídlem, ztrácejí nadbytečná kila rychleji a snadněji. Tedy pochopitelně v porovnání s jedinci, k nimž se tato šikovná finta ještě nedonesla. Pro maximální efekt doporučujeme i inhalaci esenciálního grepového oleje, neboť je prokázáno, že aroma citrusového plodu snižuje chutě k jídlu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat