Prostreno.cz

Co vše pomáhá při redukci škodlivého cholesterolu

Jste příznivcem ovesných vloček, cibule a bazalky? Jestli ne, tak byste měli. Tahle svatá trojice je totiž vřele doporučována při jednom z nejčastějších zdravotních problémů dnešní doby!

Každý ví, že vysoký cholesterol jakožto nechvalně známá vizitka moderní populace není žádná legrace, neboť tahle lapálie může ucpat tepny, což nebezpečně zvyšuje riziko vážných kardiovaskulárních chorob. Málokdo však tuší, že neprůchodné artérie neohrožují jen srdce. Jelikož se jejich vlivem narušuje celý oběh, okysličená krev pak nemůže pokojně „putovat“ ani do nohou, což způsobuje celou řadu nepříjemných potíží. Jak hladinu cholesterolu vrátit do bezpečných hodnot a vyhnout se tak mnoha komplikacím? Můžete si zkusit naordinovat potravinové „medikamenty“. Které fungují na výbornou?

Ovesné vločky jako snídaně na předpis

Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala stručně a výstižně okomentovat situace kolem ovesných vloček. Jste přesvědčení o tom, že tento obilný výrobek je vhodný jen pro dietáře a fitness nadšence? Pak vás asi překvapí, že jeho pravidelní konzumenti zpravidla vykazují nižší úroveň cholesterolu. Tedy alespoň podle americké kardioložky Brendy Davy, která působí na Coloradské státní univerzitě. Sluší se dodat, že ovesné vločky zároveň dodávají energii, zlepšují kvalitu pleti, předchází diabetu a omezují pravděpodobnost rakoviny.

Cibule. A to jako vážně

Ve chvílích, kdy váš lékař nad hodnotou cholesterolu varovně zvedá prst i obočí, rovněž pomáhá dušená cibule. Ne, to vážně není vtip! Nakrájejte nadrobno tři velké kousky, přidejte lžíci oleje, 10 lžic vody a duste pod pokličkou 20 minut. Pokud budete toto vlastnoručně vyrobené „léčivo“ užívat dvakrát denně, při příští kontrole dostanete velkou pochvalu. Vsadíte se?

K duhu přijde i bazalka. Ta posvátná

Bazalka posvátná je v Indii pěstována již 3000 let, přičemž patří mezi nejuctívanější bylinky hinduistického náboženství. Legendy praví, že symbolizuje nejen zdraví, ale i čistou a pravou lásku. Tuto mocnou rostlinu seženete v bylinkářství či na internetu, a to v podobě sypaného čaje, mletého prášku nebo kapslí. Co tento poklad dokáže? Kromě toho, že uklidňuje při stresu, zpomaluje proces biologického stárnutí a posiluje imunitu, také reguluje škodlivý cholesterol. Vyplatí se tedy s bazalkovou kúrou začít co možná nejdříve!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat