Prostreno.cz

5x letní mlsání pro dietářky: A bez výčitek!

Snad žádné z ročních období nemá na naši pevnou vůli, jež nám velí nesníst vše, co vidíme, a udržet si štíhlou postavu, takové nároky! Pokušení v podobě všech možných zmrzlin, grilování a spol. na nás číhá prakticky na každé rohu.

Byl by škoda občas nějakému tomu lákání nepodlehnout. U jakých dobrot si to můžeme dovolit bez výčitek?

1. Broskve

Tohle ovoce má v létě sezónu, navíc je bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály. Pomáhá proti zadržování vody (sbohem, nafouklé bříško) a rovněž působí lehce projímavě. Navíc obsahuje beta karoten, který pomáhá udržovat svěží a pevnou pokožku.

Pochutnat si na broskvi můžete jen tak, ale úžasná je i grilovaná a vyrobit si z ní můžete skvělou mraženou dřeň!

2. Ananas

Když už jsme u toho ovoce – ananasy se k nám sice dováží po celý rok, ale právě v létě jsou nejlepší. Obsahují kvalitní vlákninu a spoustu vitamínů a minerálů. Kromě toho podporují naše zažívání (dokáží skvěle nastartovat metabolismus), takže vám nebude v plavkách hrozit nafouklé bříško.

Vychlazený z lednice bude úžasným osvěžením, grilovaný pak dokonalou přílohou k masu.

3. Hovězí maso

A jelikož už jsme nakousli grilování, musíme zmínit nějaké maso. Ideální je hovězí, samozřejmě libové. Není tolik kalorické a dodá tělu potřebné živiny.

Pokud se necítíte tak zběhlou kuchařkou/zběhlým kuchařem, abyste hned grilovali steaky, zkuste domácí burger – prostě umelete libové hovězí, ochutíte (nepřežeňte to, abyste nepřebili chuť masa), opečete na grilu a je to!

4. Kukuřice

Je bohatá na vlákninu a škrob, takže nás na delší dobu zasytí a ještě prospívá zažívání (a kromě toho i imunitnímu systému). Navíc není zas tak kalorická, jak byste si mohli myslet.

Skvěle chutná grilovaná (a hodí se k již zmíněnému hovězímu), ale klidně si ji dejte jen tak povařenou s troškou mořské soli.

5. Vlašské ořechy

Jsou úžasným zdrojem vlákniny a celé řady zdraví (hlavně srdci a cévám) prospěšných mastných kyselin. Ačkoli jsou poměrně kalorické, dokáží nás zasytit už po několika soustech, takže jich nesníme tolik.

Denně si oříšků můžeme dopřát asi hrstku, aniž bychom se zpronevěřili naší štíhlé postavě. Skvěle se vlašáky hodí třeba jako křupavé zpestření salátů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat