Rána s malými dětmi mohou být bez stresu

Čas má ráno zvláštní význam. V rodinách s dětmi je proto třeba vše pečlivě naplánovat. Aby všichni dodrželi plán, máme několik praktických tipů.

Obléct se, nasnídat, vyčistit si zuby a odejít z domu. Ve většině rodin mají rána přesný plán. Děti totiž musí chodit včas do školy nebo školky a rodiče do práce. Bohužel i přes to, nebo možná právě proto, se z toho často stává velká zkouška.

Děti totiž neumějí dodržovat časový plán. Čím méně času zbývá, tím pomalejší jsou a tím více si stěžují. A nakonec si stěžujeme i my rodiče. Všichni totiž odcházejí z domu super vystresovaní a už brzo ráno otrávení.

Nemusí to tak být, pokud změníte jen pár maličkostí.

Ukažte svým dětem cestu

Nejlepší je pověsit do dětského pokoje malé kartotéční lístky, aby vaše dítě vidělo vše, co je potřeba udělat. Vyčisti si zuby, obleč se, učeš se, ustel postel. Jakmile ti malí pochopí, že každé ráno je stejný program, pak si to osvojí.

Vytvořte seznam oblíbených skladeb

Aby se vaše ratolest nezamotala hned poránu, protože čas je velmi cenný, provedete ji dnem s jejími oblíbenými písničkami. Dohodněte se, kdy se má něco udělat. Po první písničce by se měly vyčistit zuby, po dvojce svléknout pyžamo, po třetí se obléknout a při čtvrté písni by si mělo dítě ustlat postel. Budete se divit, jak dobře to funguje.

Nechte své dítě vybrat si věci

Nejlepší je vybrat všechny outfity na týden společně už v neděli večer. Každý den v týdnu má své stálé místo ve skříni a vy se vyhnete ranním diskusím, co si obléknout.

Myslete na ráno už večer

Po večeři nejprve společně uklidíte stůl a poté jej prakticky prostíráte na další ráno. Talíře, hrníčky, misky a sklenice zvládnou rozdávat i ti nejmenší.

Připravte si svačiny

Box na svačinu lze také snadno připravit už večer. Nechte své děti, aby se rozhodly, co chtějí – ale předem udělejte malý výběr. Večer si můžete nakrájet i měsíčky jablek, plátky okurky nebo tyčinky z mrkve. Zabaleno v malých miskách si každé dítě může vybrat svou oblíbenou svačinu.

Brašny, tašky do tělocvičny a boty mají své místo

Každý v rodině má svůj malý koutek, kam si druhý den ráno odloží věci, které potřebuje. Školní taška je zabalená večer, boty jsou vedle a taška na tělocvik taky. Takže vlastně nemůžete na nic zapomenout.

Chraňte se

Rána bývají obzvláště hektická. Talíře ze stolu nebo šálky s pitím se převracejí snadno a rychle. Proto chraňte svůj outfit před skvrnami a jinými katastrofami – úplně jednoduše třeba županem. Nepříjemné skvrny na halence nebo kalhotách jsou nyní minulostí.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat