Každodenní zvyky, kvůli kterým stárnete rychleji

Spíte na břiše, většinu dne v práci prosedíte za stolem a večery trávíte na gauči před televizí? Pokud neinvestujete ani do očního i opalovacího krému, zbytečně si přidáváte roky navíc. To vážně chcete?

Vypadáte starší, než ve skutečnosti jste? Za to nemusí nést vinu nepřízeň osudu, ale možná vy sami. Pěstujete si totiž zvyky, které vám kradou krásu a vlastně i roky života! Co tedy děláte špatně a měli byste to okamžitě napravit?

Nepoužíváte oční krém

Odlíčíte se a tím to hasne? Pak se nesmíte divit, že vás pohled do zrcadla nijak netěší. Oční krémy mají svá opodstatnění, protože drží vrásky v šachu. Jejich úkolem je podpora tvorby kolagenu a elastinu, které napínají kůži v oblasti očí a zpomalují projevy stárnutí. Je tedy čas vydat se na nákup do nejbližší drogerie!

Vyhýbáte se sportu

Na nebezpečí sedavého životního stylu odborníci upozorňují dnes a denně. Lidé, kteří tráví většinu času na židli, jsou vystaveni zvýšenému riziku onemocnění ledvin, kardiovaskulárních chorob a rakoviny, nemluvě o obezitě. Chcete tomu předejít a dožít se delšího věku? Cvičte. Když tak budete činit 150 minut týdně, prodloužíte si život o 10 až 13 let. Prokázaly to závěry studie britského časopisu Sports Medicine.

Sledujete televizi víc, než je zdravé

Večer co večer jste „na značkách“ s ovladačem v ruce a čekáte na epizodu oblíbeného seriálu? Pravidelná dávka televizních emocí vám pořádně škodí. Australští vědci na základě studie zveřejněné v časopise sportovního lékařství tvrdí, že každá půlhodina před obrazovkou zkracuje život o celých 22 minut. Podle tamních výzkumníků by se měli mít na pozoru hlavně ti, kteří „parkují“ na gauči šest hodin denně, protože je pravděpodobné, že na onen svět odejdou o pět let dříve.

Vycházíte bez opalovacího krému

Samozřejmě, že na dovolené opalovací krém používáte, ale co zbytek roku? Když jdete do schránky pro poštu, na procházku se psem, nebo zahradničíte? I chvilka bez ochrany může na pokožce napáchat velké škody. Nejčastější příčinou téměř všech projevů předčasného stárnutí je totiž vystavení ultrafialovému záření – které ohrožuje vaši krásu, i když je pod mrakem, nebo dokonce prší. Nepodceňujte tedy situaci a mažte se, co se na vás vejde!

Spíte ve špatné poloze

Ležíte nejčastěji na břiše s hlavou zabořenou do polštáře? To také není žádná hitparáda. Pojivová tkáň i kolagen v obličeji dostávají pěkně na frak. Tím jdete na ruku vráskám a výrazně urychlujete stárnutí pleti, což se projevuje stále viditelněji. Tudy cesta k věčnému mládí rozhodně nevede!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat