Při letní péči o pokožku jen opalovací krém nestačí. Co určitě nezanedbat

Pohled na kalendář, ale i ten z okna jasně značí, že léto pomalu začíná přebírat vládu. Konečně si užijeme sluníčka, po kterém jsme tak toužili celou dlouhou zimu. Ovšem sluneční paprsky si často nerozumí s naší kůží, jak nás ostatně vytrvale varují lékaři. Co právě teď vaše pokožka potřebuje? Jen opalovací krém nestačí!

Vystavení se slunečním paprskům se podílí na předčasném stárnutí pleti. Proto dbejte na devět klíčových „letních“ zásad, díky kterým vaše pokožka zůstane sexy a krásná!

Mytí obličeje, pot a prach

Vaše tvář je něco jako vizitka, takže byste se o ni měli starat 365 dní v roce. Letní měsíce však vyžadují speciální režim – takový, který hydratuje a udržuje tvář čistou a bezchybnou. Proto se ujistěte se, že během horkých měsíců pečlivě odstraňujete prach a pot – čistou vodou.

Mnoho lidí se během léta setká i s pupínky. Pokud k nim patříte, zvyšte svůj pitný režim a taktéž obličej pravidelně oplachujte čistou vodou. Dermatologové doporučují i peelingy – jednou nebo dvakrát týdně. A taky masky podle typu pleti. Na suchou a zralou se hodí vajíčko, citron, tvaroh či kurkuma, zatímco mastnější dělá dobře růžová voda a bazalka.

Vhodné produkty podle sezony

Je léto, proto hutné krémy, které normálně používáte v zimě, odložte stranou, maximálně je použijte na velmi suché oblasti (třeba lokty). Letní měsíce však v každém případě vyžadují produkty, které nechávají vaši pokožku přirozeně dýchat. Lehčí krémy, séra, vodní mlhy, spreje s minerály. To je to pravé. Produkty, které ucpávají póry, mohou způsobit další problémy.

Dodržování základní péče

Možná si myslíte, že během léta se pokožka nemůže vysušit, ale to je mýtus. Změna klimatických podmínek během několika hodin či klimatizované prostory pleti neprospívají. Dejte si proto pozor, jestli dodržujete starodávný princip čištění, tonizování a zvlhčování pokožky těsně před spaním, tedy v době, kdy se pleť regeneruje. Pokud péči zanedbáte, zaděláte si na předčasné stárnutí a vrásky.

Význam opalovacího krému

Nezapomeňte s sebou nosit opalovací krém! UV záření může být škodlivé pro Vaši pokožku kdykoli v roce, ale v létě, kdy jsou naše expoziční hladiny vyšší, hrozí extra riziko. Proto si vyberte opalovací krém, který se snáze absorbuje. Doporučuje se minimálně SPF 30 – a krém se musí aplikovat 20–30 minut před pobytem na slunci. Po každém plavání by se nános měl opakovat.

Mimochodem, odborníci radí, že pro mastnou pleť jsou lepší opalovací gely, pro suchou a smíšenou pleť se zase hodí mléko.

Přírodní prostředky

Nikdy nepodceňujte informace našich babiček. Podle nich pokožku udržují v kondici šťavnatá rajčata. Obsahují totiž lykopen, který s pokožkou dělá zázraky.

Chráněné oči a rty

Sluneční paprsky jsou nejsilnější mezi polednem a čtvrtou hodinou odpolední. V tuto dobu se vyhněte opalování. Pokud si přece jen nedáte říct, ujistěte se, že vaše oči jsou zakryté slunečními brýlemi a rty chráněné balzámem. Lidé často zapomínají, že kůže kolem očí je velmi jemná a potřebuje zvláštní pozornost.

Mimochodem, pokud vám nadměrné teplo pravidelně způsobuje pálení očí, omyjte je čistou, studenou vodou. Několik studených bavlněných polštářků namočených v zelném čaji je také může zklidnit. Nebo plátky okurky.

Příkladná hygiena

Když si dopřejete koupel dvakrát denně, nejenže vaše pokožka bude čerstvá, ale i pro okolí se stanete atraktivnější.

Prodyšné tkaniny

Bavlna a lehčí tkaniny jsou v létě nutností. Syntetické materiály mohou způsobit podráždění, vyrážky a infekce.

Slunce jako posilovač nálady

A konečně, nebojte se slunce, neboť je to posilovač nálady. Sluneční světlo pomáhá produkovat více seratoninu – hormonu lepší nálady.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat